Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, June 21, 2011

Blackberry atau Iphone?

Lepas tengok my dad tukar HP,
Aku pun nak tukar gak.:face7:
cuma lagi mahal lah dari HP ayah aku
hahaha mrgreen
So now aku tengah buat perbandingan 3 handphone:2v2: ni.

:0h2: Blackberry Torch RM2100 :65: Aku rasa BB Torch ni sangat menarik! Stylish gak lah. Aku tak tau specialty BB Torch sebab BlackBerry bukan lah pilihan pertama aku. Pilihan pertama aku lagi stylish dari BlackBerry, tapi malangnye dia dah jatuh NO 3 dalam pilihan aku :6k2: Aku jarang nampak orang pakai BB Torch:face43:. Aku tak tau kenapa. Sebab mahal atau tak best? Aku memang sudah ada bajet untuk beli HP berharga 2k dan keatas. Tapi aku nak tau kelebihan :8x2: dan semestinya kekurangan thumbsdown sesuatu handphone. BB Torch ni tak sama macam BB yang lain. Yelah even pakcik aku pakai BB. Dia pakai BB curve. AKu tengok dari jauh BB curve dgn BB Bold LEBIH KURANG SAMA :face17:. Kalau BB TORCH memang terserlah lah kelainan dia bukan? :face18:

:9n2: BlackBerry Bold 9780 rM1700 :65: Bentuk BB 9780 ni sama seperti BB yang lain. Yang ni murah lagi dari HP pilihan aku NO 1 dan NO 3. memeng banyak balance.:face38: Tapi itulah, pakwe aku, kawan rapat aku semua tak pakai BB :face37: . Aku tak tau nak BBM siapa nanti. Ke aku paksa dorang beli BB juga lah! Tak beli aku suruh dorang jadi bahan buli
TOM & JERRY :face39:

:9v2: Iphone 4 RM2300 :65: :24: Idaman aku :3g2: Aku memang sedih terpaksa tolak tepi IPhone 4. Bukan apa, banyak sangat kelemahan aku dengar tentang Iphone ni. Bluetooth tak boleh dengan sebarang HP. Kadang-kadang kena master reset. Kena Jailbreak lagi bila jailbreak tak boleh nak update dengan IOs terbaru. The way u hold the Iphone 4 mestilah betul, aku lak main pegang suka hati aku je. Memang banyak sangat kelemahan aku dengar! Aku tak tau lah why Iphone mcm tak user friendly. Its ok, even tak dapat Iphone, dapat Ipad 2 jadi lah. hehehe Bunny


:0x2: TeddyNote : Tengah pening kepala main enjit-enjit semut dengan HP


8 comments:

Dzarief Zuhdi Dzarief Zuhdi said... [Reply]

smua pun best.. tapi rasa iphone cam gempak jer..

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Dzarief Zuhdi

Yes it's but there are many disadvantages than advantages :(

Beeha B. Beeha B. said... [Reply]

HTC desire lah senang! Hee...

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

beeha... takde dlm senarai lah hehe

Yanti Padli Yanti Padli said... [Reply]

I am using Iphone since 2009. Ok ja, tak yah nak jailbreak if buy dari celcom or maxis. Jailbreak tu sb tak nak beli application. Tp if u have itune id u tak yah jailbreak.

i prefer iphone then bb.

cikbintang cikbintang said... [Reply]

erm kalo cikbintang iphone mmg xda dlm snarai...mcm byk sensitive je dkt iphone tu..da r cikbintang ganas heee

jom join giveaway mng tiket wayang n extra adiah headphone..kalo lahir bln june ade lg tmbh tiket wayang...n tulis cikbintang as referrer ye..tq deq

http://ellismelia.blogspot.com/2011/06/attack-block-movie-contest-by-deqlis.html

Joy Norin Joy Norin said... [Reply]

saya recommend android platform.. :) SE, samsung, HTC..

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

yeke kenapa bukan bb or iphone ea? huhu

Exchange link

.