Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Friday, February 15, 2013

Review E-day : Engagement RIng



Salam Readers.. Mood hari ni macam rajin sikit nak update entry bout my E-day, maybe sebab minggu depan dah start kelas so macam takde masa je nak update entry everyday =P haha.

Cincin bertunang ni fyqa beli masa bulan 11 kot. Lama kan? Masa tu ada cuti so cepat2 lah pergi beli. Kalau dah dekat final exam jangan harap lah nk bershopping bagai. huhu. Bajet en.tunang utk cincin bertunang ni between RM1k - RM2k. First kami pergi Habib, cincin chantek tapi yang tak best dia tunjuk cincin harga RM3k + Diamond with certificate. Kau ingat aku beli utk kahwin kah?? Lepas tu terus takde mood nak shopping dekat Habib sebab bila kami cakap bajet cincin tunang Bawah 3000 bukan 3000 and above. huhu.

Then pergi masuk lak emas sri pinang kot. Jalan2 tak ada yg berkenan. Masuk gak Tomei tapi tak berkenan and last sekali masuk poh kong. Mata terus berkenan kat 1 cincin ni sebab design dia bagi fyqa agak menarik dan yang penting harga tak over macam kat Habib tu! hehe.


My engagement Ring :)

Bekas cincin labu Cindarella tu tunang fyqa beli dekat kedai jual brg2 tembaga. Tak ingat exact price tapi around RM300+ kot sebab batu hijau tu batu swarovski. Ramai aunty fyqa cakap bekas cincin tu chantek siap minta 1 lagi hahaha. kalau RM10 fyqa boleh bagi 1 sorang hehe 


Masa kat dulang hantaran tu ramai tertanya2 kenapa ada duit kan? Itu nama nya duit tanda. Fyqa tak minta banyak pun hantaran.. Tapi barang hantaran kahwin nanti fyqa dah cakap nak yang branded/designer and barang kemas yg mne fyqa berkenan lah tanpa tengok harga! muahahaha boleh gituw?? pengsan tunang aku kalau terpilih barang kemas yang harga RM15k haha


okay nanti fyqa update lagi bout props yg fyqa DIY tu hehe

6 comments:

Emma Emma said... [Reply]

congrats

CIK PIA CIK PIA said... [Reply]

adat sebelah johor kena bg duit tanda ke fyqa?

Miss Hidy Miss Hidy said... [Reply]

serius cantik bekas cincin tu suke2:)

orked violet @ SYA orked violet @ SYA said... [Reply]

Sya nye cincin tunang over sket nk berdiamond bagai sbb kawen xdek cincin.

hoho. saye La tu yg kompius npe ad duet.hehe. adat ker??1st time dgr duet tanda

cha cha said... [Reply]

i cincin tunang diamond kawen pun diamond tp yg simple je. org kt habib ckp taste i taste cina sebab suka cincin batu 1 and simple hehe. jarang dgr duit tanda ni. adat sane ye?

kemey kemey said... [Reply]

congrats=)cantek2..

Exchange link

.