Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Thursday, February 14, 2013

Legoland with Him!


Salam Readers.. semalam berjalan ke legoland dgn en.tunang.. Ingat nak update semalam gak tapi trlampau penat so malas lah huhu. Pergi legoland fyqa pakai voucher Mamee so dapat la 35% less. Untungkan? hehe kalau bayar RM140 for adult siyesly not worth it because legoland Malaysia ni quite smaller than other legoland parks.

nampak je luas tapi bila masuk tak lah luas sangat hehe

Fyqa bertolak dari kampung fyqa di Pontian so lebih kurang 20 minit dah sampai kat legoland. Dekatkan? harus berterima kasih to GPS lah sebab kalau tak sesat kot haha!


Masa ni excited betul nak masuk legoland lagi2 en tunang yg belanje. Lagi lah excited! Cepat2 snap gambar these ticket then upload kt instagram =P haha. Biasa lah tu tyme cuti2 sem mmg jadi instagramer tegar haha

 Penyambut tetamu? hik3

 Pembuat roti berasaskan lego *ada ke? hehe

 Kesian uncle ni lonely je....

 Ular lego terpanjang di dunia!

 En tunang tolak siapa? kuat ke? haha

 Lupe betul nak rekod tyme lego ni menari2 huhu

 Pelabuhan yg femes kt johor

 Bandar JB. Jam tu hidup okay!

 Comel glew haha


Banyak lagi gambar yg fyqa tak upload. Penat lah nk upload sume kang korang jelak lak tgk muke yg same je posing haha. Bagi fyqa ada game yg best utk adult mcm kita2 nih contohnya roller coaster naga, project X, Dino Island (awas permainan ni khas utk korang yg dtg tak mandi lagi! u know what I mean hik2 ) then aquazone wave racer ( sama dgn dino island, khas utk korg yg xsuka mandi hehe)

Bab makanan lak memang mahal giler. Lasagna je without drink RM22. Tapi amek combo lasagna + soup + coke dapat RM25. Baik amek combo kan! En.tunang lak beli sandwhich RM13 kot kalau tak salah. Mahal kan? Tapi sedap gak lah so ok lahhh........



Bagi yang nak ke Legoland tu, jangan lupa bawak air siap2 sebab kat dalam tu 1 botol RM5! kalau dah lapar tu amek makanan yang betul buat korang kenyang even mahal sikit pon. Kalau tak nanti rugi! Then souvenir memang mahal sangat. Keychain ada yg Rm12 - Rm24. Barang en.tunang dgn barang fyqa bila combine RM300 kau!! Tapi takpe, dia belanje so fyqa just keep on cuci mata barang mana yg berkenan kot2 boleh ambil satu ahaha

Total damage of the day : RM300!

Paperbag lego tu RM20 woooo tapi sebab fyqa ni paperbag collector, ku gagahkan juga tangan ni mencapai paperbag lego dgn harapan en.tunang rela hati membayor paperbag yg RM20 tu wakakaka mujur dia cakap okay sebab bukan senang nak g legoland lagi, tak kan tiap2 bulan nk ke legoland kan hahaha. Pape pon tq so much ye En.tunang sebab sudi belanje tiket, makan minum duit minyak amek saya kat umah atok and then anta saya kat umah atok hik3 next time dah kawen kena buat lebih lagi lah iaitu belanje tidur di hotel legoland  pulak hahaha *ngada gler kot!*

15 comments:

hana hadi hana hadi said... [Reply]

tunggu 3 4 tahun baru hana p. tunggu pokok merimbun dulu.hehe

roslita thalib roslita thalib said... [Reply]

nama je duduk dekat johor,, tapi tak sampai lagi legoland tu. mahal sangat tix.. tak mampu den. hehe. tunggu semua dah siap baru g serbu. lalala.... :)

B33HA B3n B33HA B3n said... [Reply]

teringin jgk nk g legoland ni bwk cousin2 yg kecik2 ...tp nk drive p johor tu...haish...jauh bebeno...


uish mahalnye souvenir .. untungla... haha

nea lopah nea lopah said... [Reply]

Best nyer.....jeles2! sourvenir pun cantik2... bole buat GA tu dik!

♥ Miss Hearty ♥ ♥ Miss Hearty ♥ said... [Reply]

bestnye da pegi legoland..kite tak sempat lg pegi sana.huhu
jom join segmen saya yang terbaru ! :)
http://heartylolipop.blogspot.com/2013/02/segmen-miss-hearty-mencari-bloglist.html

nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply]

wah,beshnya..jeles2..

loytha'san loytha'san said... [Reply]

sempat lagi tu g legoland! bestnyee.. :D

nabila azmi nabila azmi said... [Reply]

bahagianyee awk..=)..jeles2.hehe...

tpi mahal sgt sume..huhu..patut buat diskaun sket untuk rakyat mlysia=p..

CIK PIA CIK PIA said... [Reply]

woww.. nmpk best la legoland ni.. rasa2 nya tiket dia akan turun harga x? hehe

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@hana hadi haha kenapa gitu hehe

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@roslita thalib tgu hotel legoland siap hehehe

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@B33HA B3n yelakn penat tuu blh ajk en.bf kot hehe

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@nea lopah hehe chantek kn kak!

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@♥ Miss Hearty ♥ nti ada masa g lah tau best hehe

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@nuyui a.k.a miss YUI hehe mmg best..

Exchange link

.