Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, February 12, 2013

Review E-day - Hantaran


Salam Readers! Hari ni tetibe rasa nak update about my hantaran on my E-day. Gubahan belah fyqa mmg simple sangat kot haha just letak2 je then taraaa dah siap! Sebab fyqa kan anak tunggal, takde pengalaman beli barang2 nak kahwin huhu tengok kazen bertunang pun blh bilang dgn jari sebab jarang sangat.

Dulang2 hantaran ni fyqa beli dekat area rumah fyqa, ada less 15% sebab jadi member so dapat lah 1 dulang  dalam RM12 macam tu. Murahkan? haha bertunang kena yang murah and simple dulu, kahwin nanti baru lah mahal sikitttt ecece berlagak!

 Masa ni barang hantaran tengah standby nak di angkat. 
Ada 1 dulang lain sikit sebab makcik sponsor hehehe


Hantaran dua2 belah pihak. 
Mana lagi chantek? Pink ke purple?
Mesti purple kan hik3 =p

Hantaran tunang 7 berbalas 9.
Antara hantaran2nya adalah............. (macam ayat TV hehe)


Biskut famous amos! 

Baju dan samping dalam kotak beracun opssss ehehe

Bekas ni isi marshmallow tapi time nak tak isi lagi takut semut haha

Perfume for him, Davidoff.
Bau sedap fyqa suka!

Teh, biskut dan jem Crabtree&Evelyn.
Biskut sedap gilerrr! Teh pun sedap gak heee~

Isi bunga rampai + imported chocolate ye bukan gam uhu tu hehe

Dan yg takde dalam gambar adalah sirih junjung, alquran + ensiklopedia solat dan kek asam manis. Tapi last minute aunty sorg lagi sponsor kek caramel so total ada dua kek sponsor hehe

Belah en.tunang 7 dulang jeeee sikit betul kan huhu. Takpe nanti kahwin banyak dulang kena naik haha. 

Masa ni hantaran baru je di susun. Curi gambar dari kazen hik3

Al-quran elektronik. Beli dah dekat 4 bulan kot huhu semangat betul haha

Perfume meow by katy perry. Suka botol dia cute! 

Kain with lace. Still discuss dgn en.tunang kain ni nak buat apa huhu. 
Memula beli untuk nikah tp now mcm taknak warna ni nak warna lain haha *sukahati aku je*

Hamper set by "pokok ketam" and evelyn bak kata en.tunang. jahat!
Memang beli 2 set sebab adil lah kan hehe

Ni lah bekas cincin cinderella!
 Tak ingat harganya tapi tak salah fyqa en.tunang cakap rm300 kot. huhu. 
Chantek sangat, tq lah ye en.tunang haha

Kek Secret Recipe. Pecan butterscotch.
Memula mama en.tunang dah buat cake vanilla cheese. Tapi en.tunang ckp trgaring sikit sebab malam tu dia syok sangat bual2 dengan ipar duai haha. Tapi mama en.tunang ada bekal kan juga cake yg sempat di selamatkan and siyesly rasa dia sedap sangat!! Takpe lah nanti dah kahwin buleh minta resepi hik3 *muka taktau malu*

Okay rasa penatlah menaip, nanti2 fyqa kalau rajin update lagi ye :)



17 comments:

nabila azmi nabila azmi said... [Reply]

bahagianyeee..

CIK PIA CIK PIA said... [Reply]

wahhhh.. dua2 warna yg cantik .. hehe... Tahniah fyqa... ape perasaan jd tunangan org skrg/. hehe

Cik Ezy Cik Ezy said... [Reply]

meriahnye hntaran..
mcm hntaran kawen..
=)

cha cha said... [Reply]

hantaran tunang biasa byk manisan je. akak pun dulu hantaran lelaki terlebih sebab ramai nak sponsor. mak ckp takpe terlebih sebab adat je huhu yela nak tambah dah last minit tak sempat :p

Cik Awin Cik Awin said... [Reply]

tahniah....

Warna Warni Kehidupan Warna Warni Kehidupan said... [Reply]

wah simple² pun kelass gitu..

B33HA B3n B33HA B3n said... [Reply]

7 berbalas 9...banyak tu..best la gitu..

♥ Miss Hearty ♥ ♥ Miss Hearty ♥ said... [Reply]

cantek dear :)

Emma Emma said... [Reply]

tahniah

nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply]

cntik hntrnnya..

Rashida Hazran Rashida Hazran said... [Reply]

cantik laa hantaran belah laki n fyqa...tahniah!!

jemput singgah ke blog shida sebagai persahabatan....rashidahazran.blogspot.com

cik fadh cik fadh said... [Reply]

wahhhh hantaran fyqa sumer best2..meriahhh je..fadh hr tu bg mkn2 je, brg2 pown btol2 jam tangan..hihi

orked violet @ SYA orked violet @ SYA said... [Reply]

dear, npe kt cincin tu ad duet skali???

Atikah saleh aKa Yun Yun Atikah saleh aKa Yun Yun said... [Reply]

fyqa tahniah... selesai dh majlis.. alhamdulillah majlis kita pun dh selesai.. hehe cntek2 hantaran fyqa.. :)

LiNda LiNda said... [Reply]

cantik hntaran tu..linda suke purple :)

mirah & isyam mirah & isyam said... [Reply]

comel la bekas cincin ngn perfume meow tu !!
macam nak gk la. haha

Aien Alien Aien Alien said... [Reply]

tahniah dah bertunang. darah manis la ni ya. hehe.

cantik2 hantaran...takpe sikit t kawen lebihkan. lagipun lebih2 memang untuk kegunaan kita kan. :D

Exchange link

.