Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Friday, June 15, 2012

Faverett Makanan Korea

Salam Readers~


Burger Bakar Abg Burn dah buka cawangan baru which is near dengan my house. So balik nanti boleh lah aku melantak burger besar gemuk dan sewaktu dengannya. Memang dah lama aku aim nak makan burger AYAM dan DAGING. 4 bulan aku tak makan burger AYAM dan DAGING. Sadis tak dengar? Tak dapat aku bayangkan reaksi pertama kali aku jumpa burger ayam nanti. Mesti macam 1st time aku jumpa pakwe? ahah mungkinlah. Happy semacam je nanti silap2 aku belai dulu roti burger tu LOL. 

Dulu before pergi Korea, 1st thing in my mind balik mesti aku kurus. Sebab apa? I thought makanan korea full of &*@. Actually its not. Tak semua lah, and sometimes we can request untuk exclude kan meat. Tapi bila sampai, sekali favorite aku makanan korea daa.. duh! memang balik aku tak kurus lah jawabnya. haha. 


Pasta Tuna Carbonara. Seriously sedap! Rm15 ye sepinggan. 
mahal gak aahh sebab perut aku still boleh bunyi2 lagi hik3 
Kat Korea mesti akan ada serve radish, blueek tak suka.


 Aku suka gila GIMBAP. Selalu order 참치 gimbap. ( tuna gimbap )
Then on top of it aku letak kimchi. Then makan nom nom sedapnya!


Gimbap with kimchi. Sedap =P
2000 won macam RM2 je, padahal RM6 seketul ceitt 


Roti faverett aku kat Paris Baguette, Roti keju kat dalam.

Sebenarnya banyak lagi makanan yang aku suka makan like  주먹밥 ( nasi penumbuk ), 떡볶이 ( rice cake with spicy sauce ). Tapi aku malas nak snap photo. Google lah sendiri eh? hehe.

Exam dah habis yeay! Mid term hari tu hangugo exam aku dapat 77 and environmental chem 71. Payah gak eh kat korea ni nak dapat A? aigoo T_T 

makanan korea jahat buat saya gemuks, kaki pon dah besauu alahaii

4 comments:

Cikpuan rara Cikpuan rara said... [Reply]

best nya g korea.

fae jamal fae jamal said... [Reply]

teringin nak makan burger bakar! :)

cik ery cik ery said... [Reply]

untunglahhhh pas ney jeju islnd.tgkp gmbq byk2 taw!ahaha

Misz Mieza Misz Mieza said... [Reply]

Best tak duk sana? MM tingin ngat nak gi Korea tau.. Sobs! -_-

Exchange link

.