Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Saturday, July 28, 2012

Malas berpuasa?

Salam Readers~

Hari ini genap lah seminggu kita berpuasa. Tahniah kepada yang berpuasa ye kawan especially adik-adik kecil yang baru belajar puasa. Tetapi ada juga hamba Allah yang dah besar panjang tapi masih lagi liat nak berpuasa, mengapa ye? 

Some of them bagi reasons gastric & tak boleh if tak pekena rokok. If gastric tahap kronik then okay lah tapi saya pun gastric juga if tak makan beberapa jam, tapi percaya lah bila kita bersahur kita pasti mendapat berkat dari Allah. Tak percaya? Cuba bayangkan kalau anda tak berniat puasa dan tak bersahur, adakah perut anda akan sepi dari bunyi kriok kriok? Tapi berlainan pula if kita berniat puasa dan bersahur, perut ni seakan-akan memahami yang kita berpuasa. Betul tak ? Itu lah BERKAT namanya =)


Kucing pun berpuasa? kesian penat yee~


*Dah rancang ke berbuka apa nanti? 

4 comments:

Amani◕‿◕ Amani◕‿◕ said... [Reply]

Salam Ramadhan for owner.. Subhanallah , kalau boleh , tk nk berpisah dgn ramadhan , Ibadah ana masih kurang , malahan Ramadhan tinggal 3minggu lagi... Semoga dapat bersama Ramadhan akan datang.. amin ;)

cik ery cik ery said... [Reply]

betoi.tak phm dgn sstgh mnsia yg slmbe badak je tak posa.haih.


slmt berbuka ;)

B33HA B3n B33HA B3n said... [Reply]

siannye kucing....olololo...

sarah sarah said... [Reply]

yang malas posa tu yang tak tahu betapa besarnya nikamt berpuasa..

Exchange link

.