Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Friday, January 25, 2013

Doorgift untuk kanak2


Fyqa rasa macam nak bagi doorgift utk kanak-kanak masa majlis bertunang nanti... Doorgift nya tak lain dan tak bukan adalah gula-gula hee~ Nak buat candy buffet, fyqa takut bajet terover pulak. Nak tempah orang, confirm above RM400.. If DIY takut tak cukup comey heee. Kanak2 & gula2 mmg tak boleh dipisahkan! So tetibe terfikir nak masukkan gula-gula dalam paperbag! Brown paper murah je ritu survey dekat econsave, then ribbons pon tak mahal mana lagi2 ribbon yang kecik & slim heee. 

Fyqa bajet RM200 including candy + paperbag + ribbons + dolly paper utk 50 kanak2. So far, baru beli paperbag, dolly paper & ribbons. Tinggal nak cari gula2 yang sedap + comel tapiiii sesuai dgn bajet! heee mengada-ngada sungguh...... Jom survey contoh2 doorgift paperbag yang cunsss.......  


Doorgift macam ni nampak kemas, tapi tak pernah jumpa lagi paperbag cmni.. korang pernah jumpa?


Yang ni fyqa berkenan sangat! Tapi takot bajet lari sebab nak kena beli bunga lagi. huhu.


Combination colour yang cantik tertarik kau mmg daboom! warna tiffany green + gold? cuns! tapi confirm paperbag cmni kena tempah? sob3 untuk majlis kahwin boleh lah.. huhu

Baby blue + flawless white.. sejuk mata memandang heee~


Simple yet easy to make. Hmm macam berkenan je? hehe ala untuk kanak-kanak je pownn~


colourful! lawa kan? :) tapi nak kena beli dolly paper yg banyak colour huhu~

credit to mr google


Hmmm fyqa mcm prefer yg 2nd last tu time majlis tunang nanti.. okay tak? ke simple sangat? huhu~ korang lak buat macam mana doorgift utk kanak2? share2 ye :)

8 comments:

Cik Zara Cik Zara said... [Reply]

yang second last tu pun okay.. nampak dah cantik sebab ada reben..lagi pun nanti paperbag tu dorang buang sebb amik gula2 je kat dalam..hihi

Miss Eunice Miss Eunice said... [Reply]

second from the top not bad. tak semestinya kena guna flowers. do something different perhaps?

anyway, everything looks nice! mesti susah nak buat decision. =D

all the best!

orked violet @ SYA orked violet @ SYA said... [Reply]

same La.. Sya order 700pcs glass jar as doorgift. tp risaw xckp. So, nak tambah daLam 100-200 doorgift bdk2.

Plan nk bg paperbag cmni gk. dLm bg choc, kopok, ngn kcg dLm container plastic =)

tp ni just plan..xtaw jadik ker x. kLW tetibe mak sponsor, then xjadik La. hehehehehe

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

Cik Zara : Tula ibu fyqa pon ckp bnda yg same gak.. buat chantik2 nti dorg buang aje haha

Miss Eunice : Yup 2nd from the top absolutely nice & elegant! but Im afraid that bajet tak cukup =B

Orked Violet : Wah ada kopok n kcg tu yg best hehe fyqa bg gule2 je :)

Cik Zara Cik Zara said... [Reply]

hehe..tulah buat sekadar cukup syarat dan dah niat nak bagi..hihi.. buat simple2 je. janji bajet tak lari..hihi

cha cha said... [Reply]

sume comel comel cuma rajin dgn tak rajin je hihih

btw salam kenal :)

sabella mohamad sabella mohamad said... [Reply]

semuaaa cantik kak ! eeee sayang kut nak buang kalau dapat doorgift cani . tapi bebudak tu buang aje lepas dapat cekelet dalam tu . aha . yang 2nd last pun ok kak ;)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

cha cha & cik zara : betul.. kalau bgi org yg mnghargai arts myb mreka simpan, tp klu budak2 ke tong smpah la jwbnye ahhaha

Exchange link

.