Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, October 2, 2013

Dating dengan suami

Last Sunday fiqa dating dengan en suami dekat One Utama. Hajat hati nak tengok wayang tapi malangnya banyak cerita tak best lah plak. Then tah macam mana mata ku yang comey lagi sepet nih terpandang plak Ice Cream “just like it”..terus ajak en suami  sebab tekak ni bila telan air liur macam telan ice cream dahhh. Harga ice cream nih tak lah mahai mana. 1 ½ scoop only RM10. And flavor yang kami try was Pop Corn Caramel. Serious sedap till now I can feel it..cewaahh!  Yang unik tu bila dia blend ice cream tu keluar lah fog aka kabus warna putih. Hmm macam liquid nitrogen je? Sebab kat department aku memang selalu tengok orang anta tong liquid nitrogen hehe dah macam kedai ice cream dah padahal department chemistry tuh hew3
yummmms!


Before lunch, fiqa ajak en suami pergi cuci mata dekat Pandora. Cakap dengan en suami, seronoknya kalau dapat gelang baru kan…*tamak bin haloba padahal gelang mas kahwin dah ada* then en suami Tanya kat fiqa “ hubby ada bagi duit belanja RM500 kan.. tak nak pakai ke?” dengan muka selamba fiqa jawab “okay syg bagi RM100 je yang lebih hubby bayar” ish2 kedeks betul aku ni..tapi sebenarnya tak ye puan2 akak2 adik2, fiqa nak beli barang2 untuk resepsi nanti, so kena pandai2 manage duit maaa.. Lepas fiqa cakap camtu, ingat kan en suami cakap kedekut rupanya en suami cakap okay lebih dia belanja! Fiqa dengan senang hatinya terus Tanya bracelet Pandora then try2 dekat tangan then terussss berkenan! Hehehe. Tapi so far beli bracelet je dulu, charms akhir bulan ni baru beli 2-3 ketul sebab en suami dah janji nak belikan this month 2-3 charms hehehe. 

Charms yang begitu mengoda~~ haha


Lepas berhabis duit beli gelang pandora, fiqa ajak suami lunch dekat Chilis. Ingat nak makan dekat Gardens Cafe tapi tekak ni tetibe je nak makan Chilis so terpaksa la sang suami ikut kehendak isteri tersayang nih hehehe


 ku perasan setiap kali datang makan dekat Chilis ku mesti order choc-banana.. Pelik betul padahal aku tak suka air choc huhu~


This is mine~ all mine! 


Muka lapar sang isteri~


Sang suami dengan Ultraman Z dia tuu haha




Pandora Bracelet! tenkiu husband sayanggg =)


Ramai orang tanya macam mana lepas kahwin tinggal serumah ke tak? kami belum tinggal serumah lagi sebab aku masih belajar. Its actually either I need a hostel near with my faculty or I need a house near with my university? So I choose hostel la of course sebab kelas banyak pagi mcm 10 pagi~ husband lak kerja awal pagi. So memang tak lah aku nak korbankan waktu tidur ku yang indah ituu. Jadi kami decide lepas fiqa habis belajar baru beli rumah yang dekat dengan tempat kerja fiqa. hehe. Kenapa dekat dengan tempat kerja fiqa? well anak tunggal memang gitu, manja berlebih2 haha!!

5 comments:

S. Faezah S. Faezah said... [Reply]

bestnya dpt pandora !

anis marissa anis marissa said... [Reply]

sweetnye..dating ngn suami :)

nabila azmi nabila azmi said... [Reply]

bahagianyeee=)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [Reply]

sedapnya makanan tu hehehe....

**best kn dpt dating ngan suami??

cheekychubbycutegirl cheekychubbycutegirl said... [Reply]

Bes kn dpt dating ngn suami. **rindu kt cik suamiii..hehe

Exchange link

.