Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Monday, July 11, 2011

Perempuan Dan Nafsu !


Seperti yang kita tahu,
perempuan ada 9 nafsu.
Banyak kan?
Salah satu nya nafsu kasut.
Eh ke aku seorang je yang suka kasut?
No lah trust me ramai girls kat luar sana pengumpul kasut gak!


*Google - Pencinta kasut. Ada 35 pasang kasut!


Aku bukan lah fanatik terhadap kasut sangat,
sikit-sikit tu adalah, nama pun perempuan kan?
cuma aku tak sanggup berhabis duit dekat kasut je.
Kadang-kadang ada orang tu sanggup beli kasut yg harga hampir RM4000.
Even gaji aku RM10 000 nanti, * perasan kejap
aku tetap tak akan beli kasut yang berharga mcm tu.
Mahal sangat, membazir lah pulak!
Rm4000 kalau kita simpan dalam ASB kan bagus?
Kasut tu letak kat kaki je.
Kau pakai kasut HERMES ke, CHANEL ke, GUCCI ke,
orang tak ambil kisah pun!
Ada ke tengah syok kita jalan kat KLCC,
tiba-tiba orang tanya,


" Kasut awak cantik, berapa ribu? "
Tak pun,
" Eh kasut ni lawa mesti mahal kan kan? "


Mesti jawapannya tak ado kan?
Aku kalau nampak orang tu pakai kasut CHANEL ke,
pandang 3 saat je,
lepas tu aku lupa siapa yang pakai!
hahahah
Tapi kalau duit korang dah berlambak-lambak,
sampai generasi yang kesepuluh pun duit tak habis juga,
tak kisah lah nak beli berapa banyak kasut berapa mahal pun!
Tapi bagi aku,
 kasut berharga lebih RM1000 tetap mahal and membazir!
Kasut aku yang paling mahal pun berharga RM350.
*pasal handbags tolak tepi! heee~
Tapi bukan selalu aku beli.
Kalau ada duit RM1000 kat tangan,
aku tak kan sanggup beli kasut RM1000 :(


* 16 pasang kasut aku yang masih dara! huhu
- Fav brand Bonia, Clarks, Fiorucci, Scholl and Charles & Keith


3-inch heels ? =p

Nanti mesti ada orang cakap,
alah kau tu beli kasut RM350 mahal gak,
baik beli kasut cap ayam RM20 je.
Ok aku ada pakai kasut cap ayam gak.
Tapi hanya bertahan 2 minggu sahaja :(
Kau ingat aku kayo setiap 2 minggu nak beli baru??
Baik aku beli kasut yang boleh tahan lama.
pakai 2 tahun pun still ok!


Kasut cap itik aku Rm20 je, cantik tak?

 Hope tahan lama kasut VKI tu =(



*kasut cap Charles & Keith. Suka dgn design kasut ni!

Then tengah syiok google,
aku jumpa kasut pelik tapi cantik.
Berkenan juga..
ada sesiapa yang jual?
I sanggup bayar RM100 je =p
HAHAHAH


* ini lah kasutnya = )



Fashion is like the id.  It makes you desire things you shouldn't.  ~Bob Morris

24 comments:

siti kektus siti kektus said... [Reply]

Haha, kalau ad orang sanggup pakai kasut yg last 2, mmg trbaik la :p

byk ny kasut, kite beli kasut bru bli kasut lme da lunyai je, heheHaha, kalau ad orang sanggup pakai kasut yg last 2, mmg trbaik la :p

byk ny kasut, kite beli kasut bru bli kasut lme da lunyai je, hehe

Cik Bell Cik Bell said... [Reply]

ceh..kasut yang tang last sekali tu tak boleh bla..
ade jugak yer ;)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@siti kektus

heheh tau xpe, klau pkai skirt labuh tau2 kuar kaki je kan? ahhaha

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Cik Bell tau xpe, cantik kan :P

SoLy SoLicious SoLy SoLicious said... [Reply]

kasut yg last 2 xtahan tuh...hahahaha...

NUR NUR said... [Reply]

banyaaaknye kasut..
ngeri kasut yg last tu kan soly..

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

hahaha betul tu soly solicious hehehe

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

Nur - blh pakai tyme hollowen kot hehe

Nurasyiqin Nurasyiqin said... [Reply]

suka kumpul kasut jugak eh??he3..
kasut yg last tu menarik gak..=p

Anne Nurain Anne Nurain said... [Reply]

byk ny kasut..
sy pn gila kasut jgk..
tp bila dah beli, rasa syg plak nak pakai..
hehehe...

aleen aiden aleen aiden said... [Reply]

hu3,byknye kasut die!!!jeles2. :P

NoRa DaDiLLa NoRa DaDiLLa said... [Reply]

waahhh.... byknye kasut die! saye jenis x suke pakai kasut tutup penuh... tp sgt2 gilekan wedges.. pantang nmpk..hehe.. kasut yg last 2 mmg terbaik dr ladang 2... hahahaha...

intanEyka intanEyka said... [Reply]

wohoo..banyak gile kasut..hee..

tag kamu..: http://mcflurylover.blogspot.com/2011/07/mega-giveaway-by-yana-cik-putih.html

Beeha B. Beeha B. said... [Reply]

setuju feyqa! bukan la nak kate berlagak beli kasut mahal2..tapi kalau dah beli yang murah, pastu tak tahan lama buat ape..Beeha pun spent untuk kasut harga 3 angka jugak sbb 2-3 tahun pun x jejas pape..

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Nurasyiqin

suke3 hehe tp yg last tu mmg terbaekk! haha

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Anne Nurain hehe kan rasa sayang plak nk pakai :)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@aleen aiden hehehe :P

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@NoRa DaDiLLa hehe wedgs pown best jga :)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@intanEyka hehe masyeh tag!

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Beeha B. tu baru pengguna yg bijak kan :)

Ct Arina Ct Arina said... [Reply]

wow, byknye full cover shoes! nice nway ;D sy lebih suke wedges or sliper kot. hihik ^_^

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

hehe klu jln2 selesa pakai sliper :p

naqhiyah said... [Reply]

agree...biar alah membeli menang memakai..
ai jarang beli kasut sbb susah nak jumpe kasut yang totally flat..kalau dh jumpa tu mmg beli tak tgok harge la..=D

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

hahaha tu yg kena pusing sampai 200 kali kat sogo eh? haha

Exchange link

.