Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Monday, August 8, 2011

Pizza Goyang Kaki

Salam Readers..

Pagi-pagi buta ni aku nak bagi resepi boleh tak?
Boleh korang buat esok pagi =D
Ok tadi berbuka aku cakap aku makan pizza homemade kan?
Inilah pizza nyeee............

Pizza Goyang Kaki with Honeydew~

Kenapa pizza goyang kaki?
Sebab masa buat pizza ni boleh di kata kan kaki korang tak bergerak pun.
Boleh lah menternak lemak kat part kaki tuuu~ hehe

Ok bahan-bahan yang kita perlukan buat Pizza Goyang ni,


Keju parut. Harus di parut tau.
Semasa parut keju berhati2 jangan sampai terparut jari!
nanti raya ada tak dapat amek duit raya kih3~


Roti Arab or Roti Pita.
Roti Arab ni sangat gebu.
Aku kena lenyek dulu bagi nipis~

Daging cincang, hot dogs & crab, tomato puri, bawang & oregano

Cara-cara nak buat.

Sapu kan tomato puri dekat roti dulu. Then tabur kan daging cincang dan bawang. Lepas tu letak lah hot dogs & crab dan last sekali baru letak keju parut. Taburkan oregano supaya tekak jadi lebih hyper active. Got it? so easyyy kan? buat sambil baring pun boleh hahaha~

Gambar contoh.

Lepas siap semua masuk dalam oven tunggu sampai bunyi "ding"!
Means sudah siap enak di makan~ Nom Nom Nom


Selamat Mencuba =D

19 comments:

EwaFiwa EwaFiwa said... [Reply]

geram tgk cheese byk2 tu . argh ! :D

mawarseri mawarseri said... [Reply]

cepat n mudahhhhhhhh...yummy

nadia fatihah nadia fatihah said... [Reply]

wahhh memang goyang kaki laa. hahaha :)

sergeant keroro sergeant keroro said... [Reply]

sedapnya~

nak jugak xD

Ema Razali Ema Razali said... [Reply]

banyaknyeee keju!! haha best ni! ema pernah buat sekali je, masa kat sekolah dulu sbb amek ERT

H.J H.J said... [Reply]

nampak macam tak sedap je..hahha

Hishyamuddin Hishyamuddin said... [Reply]

nak try wat bukak puasa la..hehe

pika pika said... [Reply]

boley try buat ni heee

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@EwaFiwa heehee geram kn rasa nk mkn je :P

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@mawarseri hehe yup betul tu :)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@nadia fatihah haha kan :)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@sergeant keroro nti fyqa pos :P

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Ema Razali yeke? wah msti ema wt lagi sedap :)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@H.J huwaaa sampai hati mu T_T

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Hishyamuddin haha buat lah eh eh :P

ezzu ezzu said... [Reply]

heheh..mudah jer tgok tp x tau lh kalu buat sendiri cm mane...

Luqeem™ Luqeem™ said... [Reply]

sdap tu pizza :)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

ezzu : hehe cer try wat insyaallah jadi :)

luqeem : hehe pizza mmg sdap :P

iMBobo iMBobo said... [Reply]

sedapnyee nk try buat lah hehe..

Exchange link

.