Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Saturday, August 6, 2011

Puding Halo-Halo Vs Puding Hye Hye Bye Bye?

Salam readers.
Hari nie berbuka apa ye u'ols?
Tadi kan masa pergi bazar nak cari ayam percik,
meleleh lagi air liur aku tengok budak ni selamba badak je jilat ICE CREAM.
Woah mak budak tu lak tak kisah pun anak dia makan depan orang berpuasa.
Cubaan Oh Cubaan~

Bila sebut pasal Ice Cream nie, 
korang pernah dengar PUDING HALO-HALO tak?
Kalau kat Malaysia ni 99% tak ada jual tau,
 sebab Halo-Halo hanya terdapat kat Filipina je.
Tak tau lah if foreigner dari Filipina dtg sini buka kedai dessert kan =P

google~ Ini lah rupa puding halo-halo.

Dalam bahasa Tagalog, halo means campur-campur.
Puding tu dicampur dengan Jelly,nata de coco, beans,
And most important sekali is Ice Cream
Aku tahu puding ni pun sebab aku pernah berkawan dengan budak Filipino dulu.
Dia lah yang cerita semua yang unik kat negara dia.
Aku pun terfikir mesti NON-HALAL kan makanan kat sana. AHAHA

Psstt, aku teringin nak buat puding Halo-Halo versi Malaysia!
Malangnya tak cukup bahan-bahan bah~
So aku buat puding Hye Hye Bye Bye boleh?


Inilah puding marble hye-hye bye bye!

Selamat Berbuka Puasa ^.^

22 comments:

ila ila said... [Reply]

hari nie mk sye masakkn sye puding.
aww

sergeant keroro sergeant keroro said... [Reply]

nak jugak!!! pos ke rumah :P

cik asam jeruk cik asam jeruk said... [Reply]

wah sedapnye..terliur sudaaaa slurrpp

cik asam jeruk cik asam jeruk said... [Reply]

princess feyqa, i da follow u :)

H.J H.J said... [Reply]

selamat berbukak..halo halo..um...

Beeha B. Beeha B. said... [Reply]

mcm pernah makan je..kt mjlis org kwen...tapi tak tau sama ke tak halo halo ni..hee.

Memey Baharom Memey Baharom said... [Reply]

ya Allah , sedapnyeee pudding tue . nakkk !

Fi_Qa Fi_Qa said... [Reply]

waaaaaaaaaaa, sedapnya nmpak!

awak penah try ke???

pegi filipina lah??

hurmm, nmpak sdappp..

hey, thanks for view my blog,,,da follow awak...follow me back yaaa...

=)

Cik Baju Kurung Cik Baju Kurung said... [Reply]

sedap jugak nampak puding bye bye tuu =)

syAzAnA syAzAnA said... [Reply]

mak aihhh. sedapnyaaaaaa! hehe

eh, syaz folow fiqa ek! ^^

syAzAnA syAzAnA said... [Reply]

eh, dah folow rupanyaaaa. hehe

Lea IsNaw! Lea IsNaw! said... [Reply]

wahhh...puding sedap
rajin buat sendiri..

zulhaidi zulhaidi said... [Reply]

pelik giler tgok puding tuh.. hahaha

Ema Razali Ema Razali said... [Reply]

hahaha puding hye hye byebye pon okay gak :D

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@ila awww sweet giler tuh hehe

muhamad hanif muhamad hanif said... [Reply]

nasib baiklah aku baca blog kau time dah berbuka..



AHAHHAAHHAHA

Caythrine Amanda Caythrine Amanda said... [Reply]

wah sedapnyaw!

aleen aiden aleen aiden said... [Reply]

pergh..puding halo2 tu nampak mabeles ok.alin da la suke aiskrim.hu3

inche hlovate inche hlovate said... [Reply]

mcm best je puding hye2 bye2 tu..nak cikit

i am S!L4H.. i am S!L4H.. said... [Reply]

perghhhh kalerfulll.

Princess Nusy Princess Nusy said... [Reply]

waaaah...sedapnyer....awat kat sini xde..huhu..ske3..

Alia Ramley Alia Ramley said... [Reply]

sedap ke puding mcm tue?? hahaha..

Exchange link

.