Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, February 14, 2012

Bebas kah aku?

Salam Readers~ 


Siapa rasa kalau jadi single lagi bebas? Aku pun rasa macam tu gak sebab kalau dapat boyfriend yang macam hampeh, suka sekat kebebasan kita contoh "Jangan kawan dengan laki dalam FB ni","Jangan keluar rumah sesuka hati","Jangan upload gambar tanpa pengetahuan saya". Korang pernah terkena tak dapat kekasih kaki control? Mesti rasa macam terkongkong kan! Bagi aku, kalau dah terkena macam tu banyak kali, aku senyap2 cari lelaki yang lebih bagus dari dia! hehe. 

Bagi aku, dalam percintaan perlu ada kebebasan. Kebebasan bukanlah bermakna kita boleh buat sesuka hati. Tapi kebebasan di sini bermaksud memberikan kepercayaan sepenuhnya untuk bertanggungjawab atas segala hal yang diputuskan oleh kekasih hati kita tu. Jangan lah kita menyekat kebebasan kekasih kita kerana kita belum tahu sama ada dia atau orang lain yang terbaik untuk jodoh kita. Bagi lah peluang kepada pasangan untuk melakukan apa di hajatinya. Jangan lah perkataan "kekasih" menjadi penghalang dalam untuk kita meneruskan kehidupan :)

Mood : Aku merepek tentang cinta! Memang lawak kot! hehe. BTW hati aku berbungga riang setiap kali menerima mesej dari dia yang aku selalu rindui.. dulu kini dan selamanya hanya awak tak pernah jemu!  =)



8 comments:

Adila Saidi Adila Saidi said... [Reply]

selalunya lelaki nih mmg suka mengongkong.

Nur Zulaikha Nur Zulaikha said... [Reply]

ehem3..berbunga2 ye..hik3..da prepare ke nk berlepas x lame lg ni..

cikwahidaidris cikwahidaidris said... [Reply]

betul betul betul

Eyeme Eyeme said... [Reply]

ecececee..dalam hati ada taman yer :p

B33HA B3n B33HA B3n said... [Reply]

hehe..tapi macam best je kena kongkong..suke2....

suke tgk bila die susah2 untuk kite..
tapi dgn syarat..kita pun mmg syg dia la..kalau menyampah dikongkong mknenye kita xsyg dia,,..KOT.

cinta siswi cinta siswi said... [Reply]

xsuke kena kongkong.. tp i know incik1 xmcm tuh..hehe

HaFizaH aYu HaFizaH aYu said... [Reply]

dear...honestly ayu xsuka dikongkong, lau time bkwn pon dh kongkong,time couple ssh la nati..nway tengs folow blog ayu

ILA HonEyBuNNy ILA HonEyBuNNy said... [Reply]

itu dah terlebih control tu...hehe....

sabar ja la..heheheh

Exchange link

.