Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, February 7, 2012

Berangan-Angan Jadi Kenyataan?

Salam Readers~

Aku memang suka berangan dari kecik lagi! Lagi-lagi bila dalam kereta pastu tenung bulan sambil terfikir eh bulan ni ikut aku ke? Ke bapak aku yang ikut bulan? ecece. Tu dulu lah masa budak-budak. Bila dah dewasa sikit, (cewah dewasa la sangat kan!) aku terfikir nak pergi negara yang ada 4 musim and if can aku teringin nak merasa winter and spring season. Musim winter boleh buat snowman and spring boleh pegang the real tulip tak main lah tulip plastik =P


Ok habis part berangan lah ye? hehe. Now aku nak cerita pasal kedutaan korea di Malaysia. At first Im a bit nervous cuz many people told me that pihak kedutaan Korea fussy sikit. But aku buat normal jela even heartbeat aku memang tak terkawal rentaknye hik3. Then bila aku pergi counter, sekali yang jaga tu kakak MALAY la. Ceitt buat aku gabra je. Ingat nak cakap korean tapi yang aku tau basic je! haha. Tak mampu eden nak ber-korean dengan akak tu, yang eden mampu speaking omputih ajerr!


dah terasa hangatnya mentari Korea =P

Bangunan pun dah macam palace dekat Korea je. Quite nice!

Visa untuk pergi ke korea ni sebenarnya untuk korang yang melancong more than 30 days dan 90 days. Fee untuk 30 days and 90 days are different . Macam aku apply untuk more than 90 days under studies so aku kena bayar RM170. Kalau setakat melancong 10 hari tak perlu visa so jimat la duit kome =P

Mood : My super-bigger size luggage dah macam ikan buntal! full of clothes and winter/spring jacket! 

34 comments:

farah hanim farah hanim said... [Reply]

eh
dapat belajar pergi korea
seronoknye
hehee
jangan lupe beli ole2
hehe

msrh's msrh's said... [Reply]

seronoknya pergi korea nnt! :3

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@farah hanim hehe Insyaallah :)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@msrh's alhamdulillah :P

Eyeme Eyeme said... [Reply]

woah! pergi korea yerk..selamat pgi n jgn lupa balik..hahaha

Adila Saidi Adila Saidi said... [Reply]

bestnya dapat pergi korea.
nnti balik sini, tunjuk gambar banyak banyak k. hehe:)

cinta siswi cinta siswi said... [Reply]

nanti jumpa geng2 running man.. amek gmba tau..hehe.. good luck feyqa.. :)

yad'z yad'z said... [Reply]

jaga diri , jaga kesihatan, take care kat negara orang ye.. =)

coklatberapi coklatberapi said... [Reply]

eh pergi uni apa kat korea?

Rokiah Wandah Rokiah Wandah said... [Reply]

nak ikottttttttttttt

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Eyeme haha Insyaallah lau x nti pihak tajaan marah :P

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Adila Saidi Insyaallah tunggu sje entry2 akan dtg :P

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@cinta siswi hehe ok :P

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@yad'z Insyaallah tq :)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@coklatberapi Inha University ^^

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Rokiah Wandah jom :p

~ AYUMI ~ ~ AYUMI ~ said... [Reply]

Slunya dr berangan akan jd kenyataan..hehehehe

J.Syazwana J.Syazwana said... [Reply]

omo !!
bestnya dapat pergi korea.
dulu tem kitorang amik engineering takde pon exchange2 ni.
sedihhhh.
um tak adil.
hahahahahahahaha

Cik Rose Cute Cik Rose Cute said... [Reply]

follow sini..

NMH NMH said... [Reply]

syoknye syoknye..here got no tyme nak exchange student pon..T.T huwaaa

noor nabilla fattin noor nabilla fattin said... [Reply]

omo omo omo HAHA blog comel , follow

yad'z yad'z said... [Reply]

sesame.... bile betolak?

nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply]

beshnya..ole2 tau..hihi..

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@~ AYUMI ~ betul2 :P hehe

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@J.Syazwana aah xadil kn :P hehe

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@NMH yeke? its ok go after grad :P

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@noor nabilla fattin tq :P

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@yad'z insyaallah 26 nie :) visa pon lom siap lame dh apply huk3

NMH NMH said... [Reply]

hyep! rasenye kenal amira tu..nama fb die Amira Husin...ni link fb die, kalau the same mira..hee https://www.facebook.com/profile.php?id=100000748878511

profmie profmie said... [Reply]

wah..bgus2x..berminat tuk g korea..samalah ngn sy..btw,done follow you..so,follow me back..hiihi. blog yg menarik..suke tuk sy dtg bce n singgh slalu..hihi..http://theprofmie.blogspot.com/search/label/Japanese%20Language

Cikewi Cikewi said... [Reply]

whoa, bestnya! tahniah :)

rara aziz rara aziz said... [Reply]

good luck in korea :)

Nur Zulaikha Nur Zulaikha said... [Reply]

dah sampai sane ke?hehe.hati2 ye..chopstick~hhehe

NasZ NasZ said... [Reply]

dah lama teringin nak g korea. huhu. xcukup bajet.

From,

Nasz

MOHD NASER.com

Exchange link

.