Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Friday, March 2, 2012

Nak Makan Pun Susah..

Salam Readers~

Hari ni masuk hari kelima aku di Korea. Sejuk sangat sampai kaki tangan aku gatal terlampau kering! Ouch macam kulit buaya kah? Now I miss the weather in Malaysia =( Then its quite hard to find halal foods in Incheon. Just a few restaurants halal around Inha uni and if we want to eat at Korean restaurant, kogi must be excluded! 

So korang mesti curious gila kan aku makan apa sepanjang 5 hari ni? Oh beside maggi and biscuit, aku ada makan nasi gak tapi kena pandai-pandai lah tanye kogi opsoyo? ehehe. Jom usha aku makan apa jom, kot2 boleh jadi panduan if korang bercuti dekat Incheon nanti.
Starbuck coffee Insyaallah halal. Order coffee je jangan menda lain lak kan.~

 Banana Milk. Sedap sangat2 bagi aku! Ada macam2 flavour lagi but so far aku baru beli banana milk flavour. Boleh di beli di Family Mart, 7 eleven and banyak lagi.


 Grape juice, orange juice apa-apa juice lah hehehe

 Hot chocolate drink. Sumpah sedap! Hee~

 Yang ni dekat Inha University je ada kot =P

 Ini lah mesin hot chocolate tu tapi yg the red one yee~

 Dinner at my dormitory. Sup tu sedap! Ikan tempura pun~


Nasi Briyani dekat Assalam~ Sedap tapi mahal sangat. Pisc ni just showing nasi half of the plate.Price around 10 000 won, RM30 macam tu.

Then makan dekat DOUBLE korean restaurant.
 But u must tell the ajushi do not put any meat inside ur dish!

Telur macam cake =P

 Fish cutlet! crunchy and served with black paper sause ontop of it!





 Kimchi (cube size) the black one is bean

 we called it "taek lembu". Lembu means sotong. hehehe funny right??

Kimchi, tofu and telur. If you order main dishes such as Taek Lembu or Fish cutlet, the price would be 8000won + 250 won untuk nasi =) murahkan?

Tapi ni lagi sedap walau papepon! Oh malaysia miss u so muchh!

8 comments:

Detective Fiqa Detective Fiqa said... [Reply]

bestnya pergi sana walaupun nak makan pun susah :P hehehe

faa.rosli faa.rosli said... [Reply]

bestnyerr..dpt pengalaman mcm ni..huhu

faa.rosli faa.rosli said... [Reply]

kalo jumpe ahli RunningMan, kirim pelok ciom ye..hehehe..

Mama Ema Mama Ema said... [Reply]

dugaan di tempat orang...tpi itu pengalaman..

Papa Mifz Papa Mifz said... [Reply]

oh sotong dalam korean lembu yer..haha

coklatberapi coklatberapi said... [Reply]

heehee..awk dah g itaewon..sana makanan halal byk..kalau nak beli dging halal kat sn bole..

nabila azmi nabila azmi said... [Reply]

sedap je name mknn kann..=)

B33HA B3n B33HA B3n said... [Reply]

my cousin (lelaki) ms dia keje kt korea hari2 masak nasik lemak . Ingtkan balik ry akn kurus, tp tiap thun mkn gumuk. Yg bljr xtau la mana dia mkn.

oh ye,Feyqa boleh la bljr mknan korea..balik msia try buat kt sini plk.^_^

Exchange link

.