Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Sunday, July 1, 2012

Kahwin Awal


Salam Readers~

Lama gak aku tak update blog ye? maklumlah busy girl sejak amek short sem ni, padahal 1 subjek jeee. Next week Insyaallah akak yang selalu bagi usrah masa aku di Korea bernikah, Selamat Pengantin Baru kak :) 

Sebusy-busy aku, sempat juga aku baca buku motivasi : Kahwin Pada Usia Muda. Comel sangat cover buku ni, pink colour gitu :) Buku ni provide alot of general knowledge tentang perkahwinan, tak semestinya khas untuk orang yang nak berkahwin dalam masa terdekat. Sampai je kat LCCT, my sayang terus handed down this book. Tau la dia tak sabar sangat nak kahwin huhu~


Bahagia atau Derita?
sudah tentu mau bahagia :)

Aku memang nak sangat kahwin muda, and kahwin muda di definisikan around 20-24 years old. My sayang dah tak nak tunggu lama2 sebab kami dah berkawan almost 5 years since aku form 4 lagi. So maybe Insyaallah raya tahun ni his family akan datang ke kampung ku untuk discuss further about majlis pertunangan and bulan yang sesuai untuk melangungkan perkahwinan. Yela sebab aku still student, so kena cari suitable month. Untuk majlis tunang dah ada exact month cuma date je belum confirm lagi. Aku harap segala yang kami rancang berjalan dengan sempurna Insyaallah :)


* tadi survey cincin di Habib jewels, kain2 di euro moda dan barang2 hantaran. Seriously tak sabar nak tunggu after raya, boleh dah beli barang2 hantaran untuk tunang dulu :) Insyaallah

5 comments:

Anne Nurain Anne Nurain said... [Reply]

bestnyerr..
semoga semua urusan berjalan lancar.. =)

Riny Riny said... [Reply]

dapat buku nie hadiah kawen dulu...member yg bagi....:)

difficult easy. difficult easy. said... [Reply]

banyak sebab kenapa kawen awal. bagus untuk elak fitnah sebagai seorang wanita. :)

nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply]

moga semua dipermudahkan ye..

Cik Siti Hajar Cik Siti Hajar said... [Reply]

bestnye... semoga dipermudahkan... =]

Exchange link

.