Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Monday, February 4, 2013

Sekali-sekala :)


Salam Readers..Semalam tak sempat nak update entry dating ng en.bf sebab terlalu penat! huhu. Refer to my previous entry, fyqa ada cakap yg fiqa teringin sangat nak makan pavlova kan? Finally Allah makbulkan gak doa fyqa! En.Bf belanje fyqa breakfast dekat Delicious Cafe one utama. Fyqa choose choc pavlova.. seriously it tasted very nice but too sweet i think! 

Choc pavlova =) 
bila tengok pon boleh drooling nih hehe

Then en.bf order red velvet. Sedap because it was being served nicely.. warmly semua lah. Lagi comel ada mini macaroon on top of it! Tapi fyqa tak dapat makan sgt sebab en.bf main lawan garfu atas kek tu taknak bagi fyqa makan macaroon tu haha dengki betui!! Nasib baik tak hancur berkecai macaroon tu, lau tak padan muka! kikiki

Nyummy! sedap sangat2!

Fyqa order butterscotch shake and en.bf order tall latte. *latte rasa yuck!

Then before tengok movie Hansel & Gratel, kami jalan2 dulu cuci mata dekat lovely lace. So terbeli la car air freshner teddy hug namanya (Im a fan of teddy so mesti beli heeee )  1 for Rm14.90 but if you buy 2, only RM19.90! Of course beli 2 kan? haha 
The right one bau exactly mcm kedai lovely lace..yg left tu mcm sweet2 gituw!

Then tengah syiok jalan2, tiba2 en.bf ajak masuk kedai camera. Dia suruh fyqa survey polaroid camera, fyqa cakap fyqa suka yg paling murah sebab polaroid ni just for fun je kalau pakai pun. Tak macam dslr.. so dia pon cakap, ha amek lah sebab result sem 5 ni bagus kan so choose la which colour u want. And fyqa pon mcm oh seriously???? boleh amek gambar tyme majlis nanti! hehehe. Alhamdulillah =)
Alhamdulillah! tak sangka ada orang bagi kita hadiah sempena result kita dapat bagus sangat! Yela mana taknya fyqa takut sangat dapat C or C+ sebab masa study week fyqa balik kampung nak cari vendor, catering, khemah untuk bertunang dan place utk majlis resepsi nanti, kena book awal2 sebab fyqa bertunang less than 9 months huhu so memang kena cepat book la kan.. but Alhamdulillah.. I managed to get an A-,B+ and B for seven subjects! =)

After dah habis tengok movie semua, en.bf ajak pergi butik Oroton... dia nak survey barang hantaran. Konon survey... last2 terbeli gak! Kata nak saving for kahwin, last2 almost 1k gak dia spend dekat Oroton tu...tapi penyumbang utamanya adalah fya! haha sebab fyqa pon nyelitkan barang fyqa gak =P hahaha mianeyo..... 

Belek apa tuuuu! Takpe as long as barang kita awak bayar, belek lah lame2 yek! =P

Dah penat berjalan, singgah lunch dekat Fish&Co... Fish n chip dia memang sedap and harga pun taklah mahal mana.. *Eleh tak mahal kunun, mentang2 org belanje cakap tak mahal hehe =P

Air ni sedap,tapi tak ingat nama dia huhu
Italian fish n chip. ada cheese atas tu yummy...

Minggu ni tak boleh berjalan ke mana2.. busy sesangat =P then maybe isnin tu nak pergi ke legoland dengan en.tunang opssss bakal tunang. Insyaallah!

9 comments:

sabella mohamad sabella mohamad said... [Reply]

Ya Allah bestnye kakkk . bella pun suka polaroid tuuu . comel ! bagus kak , pau encik bf akak tu cukup cukup . wahaha .

ehem , nervous tak kak nak tunang ? hihi

Hafizah Elmasry Hafizah Elmasry said... [Reply]

jeleslah. smoga cpt2 kwin

nabila azmi nabila azmi said... [Reply]

bahagianye die..=)

cha cha said... [Reply]

Amboi jalan jalan carik makan bestnya. Tp i tak suka pavlova sebab dia manis sangat. Sakit sampai ke kepala >.<

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@sabella mohamad neves sgtt huhu kan polaroidd ni cm best je haha

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Hafizah Elmasry insyaallah amin doakan aw :)

Kila Lala Kila Lala said... [Reply]

uwaaaaaa sedapnyeeee.....

Dianaa Dianaa said... [Reply]

seronok lah keluar dengan bf, pegi OU pula tu. FD dah lama tak lepak OU

shaFazie shaFazie said... [Reply]

bestnye dapat polaroid camera..idaman kalbu akak tue..hehe tahniah dek dpt keputusan cemerlang hehe

Exchange link

.