Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Saturday, February 2, 2013

Suka Dessert!


Salam Readers... Siapa suka dessert? sila angkat keyboard! haha Bila ada instagram, tengok kawan2 post pic makanan, mesti terliur sangat! Lagi2 pavlova. Till now fyqa tak pernah makan pavlova. Entah apa rasa pun tak tahu lah.. nak buat takut tak jadi kang aku cakap tak sedap lak.. padahal tak pandai buat heee

Aduhai.. buahan2 kat atas tu mengoda betul lah *sigh*

Korang pernah makan pavlova? Apa rasa ek? ceciter sikit kot2 dengar citer korang terus dah terliur lagi kat pavlova nih.. jimat duit =P hehe. Yang tengah hot sekarang ni Durian Crepe. Yang ni dah rasa 3,4 kali juga lah hehe. Selalu beli dekat Mid Valley je.. tapi last month jiran bertunang so dia serve kami durian crepe. Sedap memang sedap memandangkn fyqa ni hantu dessert gak, so dgn tamaknya fyqa amek 3 ketul durian crepe! Kononnya lepas makan nasi briyani nak merembat durian crepe lak. Tapi tak sampai setengah makan, nak termuntah dah! Mana taknya lepas makan nasi berlauk makan lak cream. Perghh boleh jadi muntah hijau!


Cream banyak dari durian. Pengsan! Kalau durian banyak sodap sikit haha =P

Tapi rasanya sekarang ni bersepah orang jual crepe. Nak buat sendiri pon boleh kalau rajin la kan, fyqa mmg malas haha *terlalu jujur* Cara nak buat korang boleh tanya mr.gugel je. Lagi jimat kot sebab korang boleh buat sebesar2nya mcm ni...........!

hahahaha nak makan yg besar sangatkan?? hamek!


Tapi Delectable's dessert memang sedap! Kalau nak beli.. sila ke mid valley yek :)



18 comments:

Azee Hana Azee Hana said... [Reply]

sama la,,saya suka sangat dessert,,,penah tengok resepi pavlova tu macam senang,,tapi senang2, xtau la pulak jadi ke x buat,,tapi nnti macam nak try buat je..=P

Cik Ezy Cik Ezy said... [Reply]

kite xmkn duyan..
so crepe duyan kite xpndg,. haha

ayeen muhammad ayeen muhammad said... [Reply]

Cik Ayeen da penah makan pavlova.. ok la sedap cuma manis sgt...

suka suka durian crepe juga.. penah buat sendiri n puas hati sbb byk isi surian dr cream...heee...

iMah iMah said... [Reply]

pavlova ke.. eeeermmm.. xminat la..

Gadis Berkaca Mata Gadis Berkaca Mata said... [Reply]

GBM penah mkn skali pavlova ni.. lepas tu terus xmkn dah. sbb rasanya manis terlampau. GBM kurang suka mknan yg manis2.
Durian crepe pun penah makan skali.. makan suku je, lepas tu bg kat kawan.. Erk, cream campur dengan durian macam xberapa nak kene dgn anak tekak.

itu pendapat GBM.. mne thu kot2 ad pavlova yg kurang manis jual dekat luar sana. boleh GBM try jugak. =)

NFAM NFAM said... [Reply]

hye dear. durian creep lum penah tp pavlova da penah wat. simple je buat tp ongkos nya kene lebeh sikit..hehe

Miss Hidy Miss Hidy said... [Reply]

pavlova rase manis2 kt luar crispy2 dalam rase marsmello..alamak x reti eje..ahaha..try laa..
Durian crepe x penah try lg macam susah je nk jumpe org kate ade kt mid t nk g cari lah..:)

sha_azmi sha_azmi said... [Reply]

suka gila desert..tp kalo buat slalu hancur..hahah^^

sabella mohamad sabella mohamad said... [Reply]

bella tak pernah makan durian crepe ni . takut nak try . hahaha . tapi teringin jugak nak try !

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Azee Hana cer try buat! fyqa pemalas hehe tapi smlm bru dpt rse pavlova tu cmne ahakss sdp tp mnis

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Cik Ezy xpe ada oreo crepe tau :P

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@ayeen muhammad ha kan manes sgt kan? fyqa mkn smlm pon rse cm manis sgt!

wah pandainye buat durian crepe :D

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@iMah hehe xminat ke nape?

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Gadis Berkaca Mata first time mkn durian crepe mmg rse cm sdp sgt hahaha tp lame mkn rse muak tau

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@NFAM tula.. tkot dh buat tak jdi nges haha

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Miss Hidy betul2 texture dia mcm miss hidy ckp hehe

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@sha_azmi hancur npe? hehe

hana hadi hana hadi said... [Reply]

hana pun suka desert buah-buahan..

Exchange link

.