Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, May 8, 2013

Nak Gembira ke Sedih?



Salam Readers..

Sekarang ni musim demam PRU13. Fiqa pon tak terlepas daripada demam PRU13 gak cuma rasanya demam nak final exam untuk sem 6 ni lagi jelas kot hehe. Lepas habis sem 6 ada latihan industri dekat kementerian Putrajaya, then ada lagi sem 7 dgn sem 8. huhu penat juga belajar ni eh =P

Memandangkan fiqa ni final year student, banyak benda yang harus di selesai kan sampai fiqa terpaksa tangguh majlis sanding kami... tapi nikah plak dipercepatkan. huhu macam pelik kan.. sebab bulan 10, adik bongsu en tunang amek PMR then adik no 3 dia lak bulan 11 & 12 amek SPM pulak.. Ikutkan nikah & majlis bulan 11, now nikah bulan september tapi majlis raya cina tahun depan. Kalau january tahun depan tak boleh sebab final exam untuk sem 7.. mati aku nanti kahwin time exam huhu.... hmmm sedihnyeeee sebab kalau boleh tak nak gap lama sangat between nikah & sanding, tapi tak nak nikah tahun depan. huhu. Dilemma ni. Orang tua kami ikut je yang mana terbaik...

Tak tahu kenapa hati ni macam nak lambat2 kan kahwin sedangkan masa baru balik dari korea dulu, ramai sangat nikah khitbah and fiqa pon nak macam tu gak. huhu now bila tarikh nikah dipercepatkan rasa macam tak nak kahwin plak (ish jahat tol syaiton ni nak buat aku tergoda kahwin lambat2..).. sedangkan ramai je yang nikah dulu sanding kemudian, mcm jiran fiqa pon mcm tu. Cuma fiqa ni student so memang terperangkap dgn masa =(  Sob3.

Seru jodoh dah sampai tak kan nak tolak...

6 comments:

Miss Hidy Miss Hidy said... [Reply]

Tak semua yang kita rancang menjadi..
Syukur alhamdulillah perkara baik dipercepatkan..
All the best!

B33HA B3n B33HA B3n said... [Reply]

haruslah gumbira...

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Miss Hidy yup syukur alhamdulillah.. dulu mulut juga ckp mak nak nikah dlu blh x. now Allah dh makbulkan, rasa cm nk lmbt2kn lak huhu

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@B33HA B3n kan harus gembira :)

Cik Ezy Cik Ezy said... [Reply]

dahulukan mane yg wajib..
nikah je dulu.. jgn pening2..
=)

cha cha said... [Reply]

alaa eke. takpela yg penting nikah tu. buat mane yg halal dulu ye feyqa

Exchange link

.