Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Friday, May 10, 2013

Pray for a Stronger Self


Salam Readers.

Hari ni genap lah 3 bulan fiqa dan en tunang bertunang. Alhamdulillah sampai ke tahap ni, fiqa masih lagi bersyukur kerana masih mampu menempuh segala dugaan yang mendatang. Betul lah kata orang, climax dugaan bertunang adalah menentukan tarikh pernikahan dan majlis. But luckly I felt relieved when semuanya dah selesai. =)


Bersyukur sangat Allah mempermudahkan semuanya even my family and his family 2 hari 2 malam pening pikir macam mana nak settle kan mengenai nikah dan majlis haha. Insyaallah kami akan bernikah dulu dan after that ada majlis khatam Al-Quran dimana fiqa lah yg khatam tuuww then ada makan2. Lepas makan boleh lah snap2 gambar dekat mini pelamin dgn pengantin hihi! Tapi for this mini majlis fiqa jemput close family, close jiran and close friends je sebab lepas je kenduri nikah esoknya kena balik ke KL sebab nak daftar sem 7 *perghh dah boleh bayang dah..konfem aku penat gila* so majlis yang meriah sikit tu memang kena tunggu masa fiqa free betol2 lah which is bertarikh 1/2/2014! Masa tu ada lah masa nak buat DIY doorgift utk candy buffet and photobooth yang comel2 hehe =D 

Abu Hurairah meriwayatakan sebuah hadis Rasulullah menyatakan tempoh mengadakan kenduri kahwin yang bermaksud: "Walimah pada hari pertama adalah suatu hal yang benar. Pada hari kedua adalah suatu perkenalan, sedangkan pada hari ketiga adalah mempamer dan mencari kemasyhuran"

P/s : Bersyukur lah dengan apa jua yang dirancang oleh Allah untuk kita kerana Allah sebaik2 perancang =)






2 comments:

anis suryanie anis suryanie said... [Reply]

hehehe, time tunang mmg sgt2 extreme dugaannya, darah manisla katakan.. mcm anis jugakla..

btw, anis pun nikah je dulu.. june ni.. wt majlis mkn kecik2 je, y dtg pn close family n bff je..pastu sanding and kenduri kendara pulak bulan 9 nti.. so xdela rushing sgt.. hehehe

xoxo anis

SFaezah SFaezah said... [Reply]

gud luck yer menempuh alam pertunangan. :)

Exchange link

.