Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Monday, June 17, 2013

doorgift nikah~

salam readers~

So far 2 exam paper dah lepas so another 5 papers lagikk. Mudah2an Allah permudahkan Amin! Untuk wedding preparation so far doorgift untuk nikah dah 60% di beli. Doorgift untuk nikah ni ada 3 jenis first untuk kumpulan khatam Alquran 20 pax, second untuk tetamu yang datang dan sebelah keluarga my husband to be around 200 pax and 3rd tu for kids 50pax.

Disebabkan fiqa nikah kat rumah, jadi parents fiqa nak buat macam majlis.. sebab ada khatam alquran, pelamin nikah, adat merenjis dan mini candy buffet.. insyaallah cuma jemputan majlis pernikahan ni untuk keluarga2 yang tedekat and jiran atok je *yela buat kat kampung nanti kang jiran2 atok fiqa mengata plak kalau tak jemput huhu* .Yang jemputan untuk kawan2 parents, kenalan fiqa and saudara jauh semua bulan feb tahun depan masa raya cina.. senang buat time public holiday ramai boleh datang hehe

Walaupon masih awal lagi nak tunjuk doorgift, tapi rasa excited nak share! hehe tapi fiqa tak share semua, after nikah baru boleh tunjuk semua! bagi surprisee =P

1) Doorgift untuk kanak-kanak




Okay yang ini untuk kanak2. For now mama fiqa letak ribbons dekat kotak ni supaya nampak lebih comel. Dalam kotak ni letak habuk2 warna pink dan makanan. Then kotak ni akan di masukkan ke dalam paperbag yang comel macam kat Daiso tu hehe! Part makanan tu rahsia sebab fiqa tak bagi gula2, tapi bagi something yang jarang orang buat kot? hehe kalau nak tahu kena tunggguuuu =p

2) Doorgift untuk tetamu dan keluarga my husband to be

Tin love yang omeyy

potpuri punjut

200pax love tin!

Untuk tetamu fiqa bagi tin yang omeeyy sangat! tapi terhad untuk 200pcs only. huhu Dalam tin ni letak makanan (rahsia juga =p) then masukkan dalam paperbag yang berisi Al-mathurat, potpuri punjut dan bunga telur (in progress). Ada backup doorgift gak iaitu sabun yang diletak dalam bekas yang boleh digantung2, insyaallah nanti feyqa reveal later untuk backup doorgift. Sebab tin ni bukan ada jual merata2, takot tak cukup so ada backup doorgift maybe around 100pcs. 

3) Kumpulan Khatam 


Orang khatam ni banyak sikit ayah fiqa bagi, insyaallah bagi kain batik terangganu, tin yang berisi tasbih, bekas yang di atas ni berisi kurma, dan potpuri ponjut. Semuanya di isi dalam paperbag yang bersize XL kot haha memang besarrr!  

So far baru siap untuk hiasan and semuanya DIY by mama fiqa.. fiqa exam takleh nak tolong sangat =( yang makanan belum dibeli lagi, maybe after raya kot. Alhamdulillah rezeki murah, boleh bagi banyak sikit. Untuk majlis resepsi dah fikir nak bagi apa, cuma untuk tetamu belum beli tapi untuk keluarga pengantin dah beli, insyaallah majlis resepsi pon banyak gak lagi2 untuk keluarga lelaki. Doakan semoga dipermudahkan ye AMIN =)





8 comments:

wawa syaida wawa syaida said... [Reply]

best kan prepare doorgift ni...hope semua berjalan lancar ye fiqa..

Cik Ezy Cik Ezy said... [Reply]

comel sgt doorgift~

cha cha said... [Reply]

cantiknya doorgift feyqa. comel comel tau. nak 1 boleh hihi :B

cheekychubbycutegirl cheekychubbycutegirl said... [Reply]

Ifnir pn tengah cari idea nk bagi ape lgi ntuk doorgift..hehe..

P/s..gud luck ntuk exm fiqa ^_^

anis suryanie anis suryanie said... [Reply]

wahhh.. meriah sungguh ni.. nice dear! i like :)

Farhain Azmi Farhain Azmi said... [Reply]

meriahnya doorgift feyqa.. hehe.
goodluck for your exam

SFaezah SFaezah said... [Reply]

cute giler doof gift utk kanak2 tu..hehe

aisyah kz aisyah kz said... [Reply]

comel2 je :)

Exchange link

.