Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, June 11, 2013

HIV Test & Surat Kebenaran Nikah

salam readers~

Sebelum fiqa nak rest drpd mengupdate entry utk 3 minggu (sbb final exam dah dekat glerrr) so fiqa nak update sikit bout wedding preparation.

So far Alhamdulillah HIV test for both of us already done. Tunang fiqa test dekat klinik kesihatan Johor and fiqa test dekat klinik kesihatan cheras. If korang nak buat HIV test dekat klinik kesihatan cheras, boleh pergi every monday till thursday from 2-3.30 kot if tak salah la. Borang semua ada kat sana so tayah susah2 download. If korang buat hiv test dekat johor, korang kena minta dekat pejabat agama johor baru boleh buat test.. leceh kan huuu. Result hiv test fiqa and tunang not reactive means dah boleh kawen now! haha

Untuk surat kebenaran nikah, Alhamdulillah tunang fiqa dah selesai dengan jayanya. Tunang fiqa orang johor so dia apply surat kebenaran nikah dekat sana.  If korang apply kat johor, kena register online dulu dkt ncr johor. Then once dh register kena tunggu dlm 24 hours kot for activation and tak salah fiqa for activate tu kena kol pejabat tok kadi kot. Fiqa dgr dari cerita tunang je sebab fiqa apply dekat selangor je. Orang cakap selangor senang sikit huhu betul ke??


Gambar ni waktu hari Ahad ritu.. time ni tunang fiqa nak balik JB dah tapi sempat lagi tu nak snap2 haha.So baru semalam tunang fiqa pergi hantar surat kebenaran nikah dan macam biasa lah kalau kat Johor memang ada interview. Yang bestnye tunang fiqa kena tanya soalan2 yang senang je! Dah tu sikit plak ish3 jealous tau haha *ayat dengki* 


4 soalan je tu ( Mengucap serta makna, rukun islam, rukun nikah dan doa qunut) senangkan? haha btw Alhamdulillah his part already done. Now my part pulak. Hmm maybe settle kan after exam? haha tak tau lagi tengok macam mana. Pape pun please pray for the best for the two of us eh AMIN =)

6 comments:

wawa syaida wawa syaida said... [Reply]

alhamdulillah dah setel..mesti ++ berdebar2 kan...ape pun good luck! do the best utk exam ye :)

Miss Dilla Miss Dilla said... [Reply]

wah...bestnya dh settle...dila apa pon xwat lagi :(

Syeeda Syeeda said... [Reply]

tahniah, bila majlisnya ni.. =)

Mimie Najib Mimie Najib said... [Reply]

waaaa, bestnya dah prepare..akk xpun lagi..dupdap2 juga laa dibuatnya..nak2 tunang pula hjung bln 7 ni baru balik..

Nuruleaida Daud Nuruleaida Daud said... [Reply]

hai fiqa,
bestnyee dah settle......
gud luck ye for next preparations :)

anis suryanie anis suryanie said... [Reply]

lega kan dah setel borang2 nikah ni.. wah, ade intebiu ke dear? akak aritu takde tanya pape pun.. hehehe

Exchange link

.