Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Monday, June 10, 2013

Penting sangat ke honeymoon after nikah??



Salam Dears~

Amboiii belum nikah lagi dah sebut pasal honeymoon, gatai betui haha. Sebenarnya honeymoon ni tak penting pon sebab after kahwin tiap2 hari kira honeymoon lah.. cuma kalau dapat honeymoon + vacation dengan suami memang satu bonus lah kan! hehe. Fiqa dengan en tunang Insyaallah nak honeymoon dekat Penang sebab masing2 last pergi Penang masa sekolah menengah haha.

So 2 days ago tunang fiqa dah booking hotel dekat Penang. Ni pre-honeymoon kiranya sebab honeymoon yang sebenar Insyaallah nak vacation dekat luar dari region Asia hehe London ke, Paris ke Insyaallah Amin =) So at first kami nak booking hotel golden sand by shangri la tapi bila tengok bilik macam tak best je huu, so tak jadi lah. Then fiqa bagi suggestion dekat tunang what if kita booking HRC hotel.. nampak macam best je?! After LINE gambar bilik and HRC hotel dekat en tunang, dia terus setuju nak booking!

Okay tak sabar nak bergambar dgn gitar tu hee~

En tunang malas nak booking online so dia reserve via phone call je. At first en tunang booking hillview deluxe but then after dah booked semua rasa macam eh better amek seaview haha takpe nanti boleh upgrade later~ Harga untuk 1 malam dekat HRC hotel if amek hillview after tax semua RM534. Tunang fiqa amek 3D2N so around RM1000++ Takpe en tunang banyak duit, fiqa student memang belum mampu lagi nak bayar duit hotel sebanyak tu, kalau hotel 1 malam RM50 boleh lah hik3~



Fiqa amek king bed. Kalau yang atas ni twin bed. Hmm dah kahwin tak kan nak tidur twin bed kot huuuu~ Erm seriously rindu sangat nak pergi Penang. Teringin nak makan nasi kandar dengan Pasembor. Tetibe teringin kenangan dekat Penang 7 tahun yang lalu huhu =') 

P/S : Grand Lexis pon macam best ada pool sendiri, tapi en tunang tak nak sebab PD dia selalu pergi, aishh leceh~ and btw fiqa booked hotel ni untuk september ni heee~

13 comments:

hana hadi hana hadi said... [Reply]

kawinnya bila.? tempah awal mesti dapat murah tapi tengok harga masih mahal hehe

homeymoon xpenting tapi kkadang best gak kan. hehe tak kisah la lambat pun yang penting betul2 ada masa free xnak gangguan.

misz sheyla misz sheyla said... [Reply]

best gile duk hotel ni...kite dulu duduk hotel lain,malam dtg HRC ,bergambar bagai nak rak dekat situ lepas tu beli tshirt...hikhikhik

aisyah kz aisyah kz said... [Reply]

wahhh awal2 dah booking :) terbaiklah feyqa..hii

Schajar McFlurry Schajar McFlurry said... [Reply]

Salam perkenalan. Seronok follow belog bride to be ni. banyak preparation yang dapat... :)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

insyaallah nikah awal bulan 9 ni.. booked cepat sbb hotel ni mat saleh selalu booking.. tkot t blik penuh huhu.. lgi pon masa ni akan ada cuti 1 malaysia..16/9 kot.. so rse nye rmai yg bercuti kt penang nti haha

cheekychubbycutegirl cheekychubbycutegirl said... [Reply]

besnye fiqa dh booking hotel nk g honeymon..hihi..^_^

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@hana hadi nikah Insyaallah bulan september ni.. discount rasanya takde if booking online dpt 10% dear ..

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@misz sheyla kan! kawasan dia nmpk sgt chantek kan.

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@aisyah kz hehe yup even lgi 3 bulan, tp xpe kot booking awal, takot penuh lah sis hehe

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Schajar McFlurry yeke?? fiqa rasa biasa2 je blog ni.. student bride to be ni jrg update sgt haha

cha cha said... [Reply]

kenapa tak pg bali ke krabi ke feyqa? bilik rm1000 tu dh dpt bilik kt krabi 5 malam dh huhu

btw penang memang best. okla tu nk pg penang je hehe

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

fiqa xminat nk g bali n krabi huhu lg pon tunang saving duit sebab lepas mjlis fiqa ada rezeki nk honeymoon kt eropah sbb ada mkck dy tgl sane hehe :)

Miss Dilla Miss Dilla said... [Reply]

wcome to penang..chewah! dila yg dok cni pon xprnh smpai lg HR nih...huhu.. dtg cni nt roger2 la dila.. mntau leh jmpa ke :)

Exchange link

.