Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, June 26, 2013

Student + Bride to be = BUSY


Salam Readers..

Malam ni Insyaallah fiqa balik kampung di Pontian. Tujuan nak balik kampung ni pun sebab nak jumpa wedding planner.. nak bincang pelamin nikah, make up, then nak jumpa OP time nikah nanti and nak booking khemah. Sekarang ni tengah meng-google contoh pelamin nikah yang simple tapi mewah..ada ke?? haha. Warna untuk pelamin nikah maybe gold and cream. Hope lawa lah...

Then isnin depan, Insyaallah fiqa dah start praktikal di Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar. Hmm takot lah plak sebab takde pengalaman bekerja lagi, tapi mujur lah 2 bulan je (jerr?? LAMA gak tu huhu) From 1st of July till 1st of September. Masa tu mesti tengah busy nak siapkan report + DIY for majlis nikah. Okay cuba korang bayangkan..


1 July : 1st day Practical 
1 September : Last Day Practical
7 September : Solemnization day  

Ermmm hanya ada masa 6 hari je nak prepare wedding thingy?? Big gulp! Confirm fiqa BUSY punya huwaa!




9 september fiqa dah start kuliah and bergelar final year student. Insyaallah kalau takde subject yang clash lah AMIN. Hmm 7 september nikah, 9 september dah naik sem baru. Huwaa tak dapat nak lama2 dengan suami hehe. Tapi takpe, 13 september tu ktorg akan ke Penang utk 1st honeymoon and yang best dapat stay dekat HRC hotel. Insyaallah, memang dah lama bebenor nak stay kat hotel hard rock cafe tu.. Fiqa rasa baru2 kawen ni memang sesuai sangat lah honeymoon dekat malaysia je, lagi pun undergraduate student takde cuti time tu hew3

Kalau nak honeymoon ke luar negara tu,, memang ada dalam perancangan. Kami plan maybe lepas majlis fiqa Insyaallah nak ke Altrincham UK.  Kalau ke UK tempat tinggal takyah nak risau sebab aunty en tunang ada duduk kat sana, so boleh lah nak tinggal 9 10 hari pon.. nak ke Paris pun senang gak hehe kalau nak ke New Zealand ke, Tokyo ke nak kena book hotel lak.. part tu yang malas tuuu. Now encik tunang tengah mengumpul duit nak ke sana plak even lambat lagi tapi kalau tak kumpul awal2, jenuhh nanti. Hari tu survey tiket ke UK untuk 2 orang pergi balik, kalau naik MAS and Qatar airways RM6k something, tapi kalau naik KLM Dutch dengan Air france RM7500 kot tapi yang best ada transit kat Amsterdam! Lepas tu kalau dah ke UK tak sah lah kalau tak shopping designer brands dekat Bicester Village kan? haha kuat berangan aku nih! Hmm Bestnye kalau dapat sampai kat sana, memang my dream comes true lah huhu. Dulu ke Korea memang my dream comes true gak sebab dapat join exchange student programme even homesick gak ah 4 bulan kot kat sane..  Tapi ni semua dalam perancangan, Insyaallah ada rezeki memang akan ke sana, doa2kan lah eh, AMIN =)

13 comments:

nabila azmi nabila azmi said... [Reply]

insyaallh dipermudhkn

Ainie Maydie Ainie Maydie said... [Reply]

Semoga Dipermudahkan urusan Amiin..!!

Farhain Azmi Farhain Azmi said... [Reply]

Goodluck feyqa. tuela jd stress sgt kan student + b2b ni.. skjap je praktikal 2bln tu.dlu msa yong mula2 praktikal(3bln) rsa cam lma sgt..bila dh abis, terus terkejut..eh? dah abis praktikal ek hehe.. waa, jelesnya feyqa dpt g honeymoon kt ovrc

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@nabila azmi amin dear =)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Ainie Maydie Insyaallah amin =)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Farhain Azmi hehe xlama eh sis 2 bulan? hope cmtu la.. huhu. Insyaallah lau ada rezeki amin =)

cheekychubbycutegirl cheekychubbycutegirl said... [Reply]

Besnye praktikal 2bln je.hehe..ifnir 6bulan tw..terseksa sgt..huhu..bjya, tamat dgn cemerlangnye..hihi..good luck b2b..chaiyook2..

aisyah kz aisyah kz said... [Reply]

alaaa pas kawen terus start kuliah? ciannye..
xpe,pas abis study da blh yippieee :)
gud luck dear!

cik fadh cik fadh said... [Reply]

wahhh agak hectic mase tu nnt feyqa..semoga dipermudahkan..aaminnn

SFaezah SFaezah said... [Reply]

waa feyqa..xlama dah tuu..skrg da nak masuk bln7 dah..dpt bygkan kesibukan feyqa masa intern nnt..gudluck dear!chaiyok2

♥ CIKZEK ♥ ♥ CIKZEK ♥ said... [Reply]

semoga dpermudahkan yea ! ;)

anis suryanie anis suryanie said... [Reply]

pelan2 ye dear.. insyaAllah semuanya dipermudahkan nanti :)

cha cha said... [Reply]

suntuk masa tu takpe insyaallah benda baik Allah akan tolong :)

Exchange link

.