Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, July 24, 2013

21 years and 9 months old.. OLD enough??


Salam Readers..


Bila orang tanya fiqa umur berapa? Fiqa akan jawab 22 even not officially 22 yet. Yela tak kan nak cakap im 21 years and 9 months old...kalau nak cakap dgn sekali nafas, boleh sesak nanti weyh hehe. So Insyaallah lagi 3 bulan im officially 22 years old and yang best boleh celebrate dengan boyfriend oppss dengan encik suami heee~ before ni celebrate birthday fiqa as gurlpren boypren so just wish kat mesej je then ahad baru dapat keluar makan2.. kalau nak pergi vacation tak boleh, nak keluar jalan2 shopping sampai larut malam pon tak boleh, nak tengok late nite movie dkt TGV pon tak boleh... pendek kata semua tak boleh lah! yang panjang kata lak sebab nak save the best after married hehehe

Fiqa nak tanya korg, umur 22 ni terlalu muda sangat ke nak berkahwin?? sebab bila mak fiqa jemput jiran2 datang majlis nikah fiqa dorg semua cakap..eh not all lah but some of them...

"eh mudanya kahwin?"
"tak habis belajar lagi kan?"
"kenapa tak tunggu dah kerja baru nak kahwin? nanti tak merasa duit gaji anak tau" 

mak fiqa malas nak cakap banyak so mak fiqa cakap "jodoh dah sampai, tak kan nak simpan lama2 kan?".
Kalau fiqa ada memang fiqa nak jawab macam ni "orang perempuan ni kalau umur dah banyak, orang sibuk tanya bila nak kahwin? memilih ke? tapi kalau kahwin awal lak orang cakap muda sangat, dah tu waktu bila yang sesuai kahwin? lagi satu even saya tengah belajar tapi bakal suami saya dah kerja. So tanggungjawab utk bagi saya makan minum shopping semua terletak pada bahu dia bukan saya. & even saya belum kerja, tak bermakna lepas saya bekerja nanti saya tak bagi parents duit!"

Ish geram aku dengan makcik2 yg berfikiran tak berapa nak positive. Yang ada pon sikit dalam 3 out of 10 people. hmmm sedih plak bila kenangkan balik bila orang mempersoalkan pasal nikah2 ni.. Jodoh itu sampai apabila kita dah bersedia..Insyaallah~


I'm looking forward for my upcoming birthday...3 months to go!



15 comments:

Nuruleaida Daud Nuruleaida Daud said... [Reply]

alaa fiqa..jangan dengar ckp orang nnti kite sndri yang sakit hati kan..mulut org bukan kita boleh tutup hehe..setahun muda dari aida lah nie..im 23 hehe :)

misz sheyla misz sheyla said... [Reply]

sbr....ala kahwin ke belum kahwin ke...kalau ade duit tetp hulur kat mak ayah...

Miss Hidy Miss Hidy said... [Reply]

Biasalah tu feyqa orang mmg xkan pernah berenti berckp..lagi2 mokcik2..
Bawak bersabar byk2..
focus nanti hilang seri pengantin..hehe..

shaFazie shaFazie said... [Reply]

betul itu fiqa ini semua jodoh,xsalah pon..sepupu akak yg muda2 ramai dah kawen..

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Nuruleaida Daud itulah sis.. mulut org xleh tutup, kalau mulut tin milo blh gak tutup hehe

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@misz sheyla betul tu setuju sangat =D

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Miss Hidy tulah mokcik2 mmg gituww huhu okay2 fiqa focuss @.@ hehe

wawa syaida wawa syaida said... [Reply]

mulut makcik2 memang macam gitu fiqa...kalau akak biar je dorang nak cakap apa...masuk telinga kanan keluar telinga kiri...tak pun senyum je lah...dah penat cakap nanti berenti lah tu

nabila azmi nabila azmi said... [Reply]

dear..u should be lucky happiestlah sebb dpt mndirikn msjd diusia muda... xdela rase berslh bercinta kan2..=)...i wish i'll be like u lagi..hehhe ^^ slm rmdn dear =)

cheekychubbycutegirl cheekychubbycutegirl said... [Reply]

Lbih baek kwen muda..biar kn je dorg..kita kawin bkn pkai duit dorg.hehe..same la kita fiqa.nti smbut bfdy ngn suami bln9..syoknya~ ^_^

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@wawa syaida betul2 nt dh xde bnda nk ckp dorg diam lah tu hehe

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@nabila azmihehe betul..bile kuar ng suami manja2 rse xbrslh sbb dh sah hehe

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@cheekychubbycutegirl tula syiok sambut bufday ng suami hehe

adrianna syaz adrianna syaz said... [Reply]

Bestnya..dpt smbut harijd sama2 hubby ti...hehe

cik fadh cik fadh said... [Reply]

biase la tu feyqa..mulot org mane kite bole tutup..dah sampai jodoh kita kan, xkn kite nk menolaknyer pulak..

Exchange link

.