Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Thursday, September 26, 2013

Prehoneymoon - Penang Day 1




Salam Readers..

Dalam diam dah seminggu lebih rupanya fiqa tinggalkan Penang.. Rindu rasanya nak makan nasi Kandar Original lepas tu pusing2 bandar Penang malam2.. Kat KL memang ada nasi Kandar Penang tapi rasa tak sama lagi2 kat sini takde telur sotong.. haishh mcm nak pi Penang lagi next week! huhu

Fiqa and en suami bertolak dari KL hari jumaat lepas subuh. Alhamdulillah time tu jalan tak jam,, syukur! Before sampai Penang, ktorg benti breakfast nasi lemak dekat R&R Tapah and sampai kat Penang around pukul 12. Lepas en suami solat Jumaat, ktorg terus pi Bukit Bendera guna waze.. Yang geram tu waze tak dapat detect Bukit Bendera yang naik pakai tram tu..dia pi detect Bukit Bendera Jeep Track..Geram rasanya! Lepas pusing 2 3 kali kat area yang sama and tanya kat cashier Petronas baru ktorg tahu yang ktorg dah tersalah jalan huhu. Nasib jumpa..kalau tak fiqa dah bagi tau en suami kita check in jela dulu penat duduk dalam kereta huhu. Berkat orang sabar lah kot ni =P

Masa sampai dekat Bukit Bendera, seronok sebab tak ramai orang sangat. so memang best sangat sebab dapat tempat duduk hihi tapi hajat hati nak duduk depan sekali.. sayangnya tak dapat huhu..


Gambar dari puncak..cantik kan?! :)


Si Isteri & Si Suami dua2 pakai spec hantaran haha! 
Handbag LV tu pon handbag hantaran, bau butik haha



Alahai aku nampak debab lah plak huhu. 


Restaurant tu mcm best je, siap ada gambar strawberry..
 konpius jap aku kat Cameron Highland ke? haha


Aksi gedik laki bini haha 
(ada lagi gedik tapi malu nak upload! haha)


macam kat gunung mat chinchang pon ada gak *betul ke aku eja?lantaklah~


Owl Museum.. macam best tapi malas lah sebab dah petang time ni..dah penat! haha


Before balik wajib lah berposing kan hehe
Souvenir kat sini fiqa beli 3 helai t-shirt bukit bendera berharga RM20 setiap satu.
Keychain & fridge magnet fiqa dapat murah kat sini tau!
 4 FM = RM10
dekat luar? 3 FM = RM10. 
Puas dah fiqa tawar still tak dapat even kat Batu Feringghi night market pon tak dapat 4 FM RM10. Menyesal beli kat aunty tu 12 FM je huk3.. 


Lepas gi bukit bendera, ktorg terus pi check in hotel.. time tu dah pukul 6pm.. lambat bebenor kami check in! huhu. Tapi yang unexpected tu, fiqa booking seaview deluxe.. tapi rezeki kot dapat lil rock suite.. at first macam takut gak sebab harga 1 malam lil rock suite dekat RM1000 kot! kalau fiqa ada anak kecik xpela bayar harga macam tu.. ni kami belum ada anak lagi baru nak berhoneymoon kott haha. Lepas confirm dengan pihak hotel yg memang dorang bagi bilik tu baru fiqa rasa lega phewww~ bak kata en suami, dorang bagi kita merasa lil rock suite supaya next time ada anak datang tidur kat HRC pilih lah lil rock suite.. Insyaallah kalau datang Penang lagi memang nak stay kat HRC sebab service&breakfast HRC memang tiptop! tak rugi bayar 1 malam RM600 so dua malam RM1200++ including tax & service charge..tq bebanyak la en suami sebab belanja hehe =)

Perempuan biasa lah kalau tak posing.. tak sah! haha

Gambar tak clear sangat hmm nak Iphone 5s wahai en suami T_T


Lampu dekat ruang lobi HRC hotel.. cunn!


Our room + lil kids room!
katil budak2 tu fiqa golek2 main dengan anak patung jap haha seronok kott


Toiletries banyak gila dia bagi kot. Semuanya 4 sebab kononnya ada 4 orang yg stay dalam bilik tu huhu. 2 adults + 2 kids.. habis semua fiqa tapau balik rumah haha. Cermin toilet tu boleh slide tau. So fiqa selalu main chak2 dengan en suami time mandi haha opppss xlucah okayy!

Aktiviti malam ktorg just pusing2 area georgetown dengan pi makan nasi kandar Line clear. Gambar takde kat fiqa..ada kat hp suami.. fiqa rasa maybe fiqa letak gambar dalam entry Penang Day 2 plak ok... tungguuuuu!




6 comments:

adrianna syaz adrianna syaz said... [Reply]

Hu..bestnya duk htel besar 2 org je...lama x jenjalan penang...hepi honeymoon eh..

S. Faezah S. Faezah said... [Reply]

happy honeymoon :)
rindunya my kampung..hihi

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

aah bilik besar ddk 2 org je.. tp mlm2 takut juga huhu

zaffira zaffira said... [Reply]

We went to Penang too!! Woot woot!

cheekychubbycutegirl cheekychubbycutegirl said... [Reply]

Hehe..tersenyum sorg2 bce entry fiqa..besnye~~

nabila azmi nabila azmi said... [Reply]

besnye=)

Exchange link

.