Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Thursday, March 20, 2014

Angin oh angin..




Salam readers..

Minggu ni genap lah usia kandungan fiqa 4 bulan. Alhamdulillah di beri kekuatan dan kesihatan yang baik oleh Allah walaupun terasa penat sangat bila pulang dari kuliah. Kadang2 rasa nak ponteng je kelas petang sebab boleh tidur petang huhu. Tapi kalau tak datang, kita sendiri gak yang rugi kan bukan orang lain.... babybump dah nampak dengan jelas tapi tak lah sebulat macam sesetengah orang yang 4 bulan dah macam 5,6 bulan gaya nye.. maybe sebab fiqa ni jenis berisi so nak nampak baby bump or lemak perut makan masa sikit kot hehehe. Masalah dari awal pregnant sampai sekarang ialah angin..dia serang macam tak kira masa..selalu je rasa perut ni full, kembung lepas tu mesti loya dan muntah..semalam fiqa minum teh ais, tak lama tu angin datang menyerang and sampai malam perut kembung je even dah 2 kali pi toilet muntah.. hmm ada tip tak cmne nak elak kena serang ng angin?? huhu terseksa juga bila kena.. kadang letak balm kt ulu hati sebab tak tahan sangat dgn angin2 ni..nak lepaskan angin segan lah plak bila kat hostel roomate ada.. bila weekend balik rumah senang lenang je nak lepaskan angin sesuka hati mwehehehe


oh ye macam mana nak rasa baby dah start gerak ye? so far belum rasa lagi dia kick.. hari tu ada sekali rasa mcm bubble pecah 'pop' kat rahim..tapi sekali tu je rasa..tak tahu lah tu baby gerak ke apa huhu.

5 comments:

shaFazie shaFazie said... [Reply]

macam akak ini baru sebulan 2minggu memang teruk jugak morning sickness akak,makanmuntah tapi akak makn je walaupun thu mesti akan muntah balik

minyak angin sentiasa dengan akak,betol fiqa jgn biarkan perut kosong & kalu boleh elakan dulu minuman susu mcm teh susu ke ,kalau fiqa ok xpe

LiNda LiNda said... [Reply]

betul la fiqa, mse pregnant ni memang byk angin..sabor je la.

misz sheyla misz sheyla said... [Reply]

kite dah 4 bulan lebih baru semua problem tu hilang... kalau ada angin ke sakit ke ape..redha je sebab xberani nk letak minyak ke ape..huhu kite masa 17 week dah rasa die gerak...

Sheila Salim Sheila Salim said... [Reply]

Assalamualaikum dik. amalkan pati delima gulsan. akak selalu gak angin skrg, masuk 30weeks.. macam banyak gila angin kat badan ni.. loya dan kurang selera makan... hmm bertabah la ya. jangan minum teh ais. mmg mengundang angin dalam badan tu

Puan Awin Puan Awin said... [Reply]

wah, nk berbabymoon ye...take care tau nk travel jauh2 ...

Exchange link

.