Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Monday, August 25, 2014

39 minggu sudah~


Salam readers~

Hari ni kandungan fiqa genap 39 minggu dan baby still happy dalam perut ni. Tanda2 besar nak bersalin pun tak keluar lagi.. Penat dah menjawab soalan orang bila due? bila baby nak keluar? Jawapan aku senang je, tanya lah kat baby ni! ha mesti jawapan baby fiqa tendang,tendang dan tendang haha. Last week tak pi check up so this week kena check up kat klinik swasta je sebab HUKM dah bagi date untuk masuk wad. Doc cakap minggu ke 39 kena pergi check up dan genap 41weeks kena masuk wad. huhu seramnyaaaaa. Kalau boleh tak nak kena induce! Tapi tanda nak bersalin takde lagi nih cmneee....huwaaaa!

Sekarang ni tengah selsema teruk and batuk manja2, jangkit asben lah ni sebab hari tu dia demam.. nak makan ubat tak berani..so minum air suam+madu dengan makan gula2 hacks.. setiap kali nak hembus hingus rasa terseksa di bahagian perut..mcm himpit baby plak..haish dugaan betul lah..

Kawan2 blogger, doakan lah fiqa bersalin sebelum due date eh, insyaallah amin! hehe. tak sabar nak jumpa baby dan lagi satu nak cepat2 sembuh sebab lagi 2 minggu fiqa naik sem baru, final sem...so nak tak nak time pantang kena pi kelas..alahai apa lah nasib badan ini, kalau beranak awal dapat juga aku pantang kat rumah..huuuu dugaan nak berjaya agaknya~~

10 comments:

loytha'san loytha'san said... [Reply]

Wahh fiqa! Esok dh 40 weeks.. Hehe. Mesti cuakkn. Sy pun harap dpt deliver sblum 40 weeks. mana tau kut bby awk nk kua malam ni...hehe

Smoga dipermudhkn utk awk deliver..aamin. N tenx for ur comment :-)

Sheila Salim Sheila Salim said... [Reply]

Assalamualaikum fiqa, tak lama lagi tu dik. jangan stress fikir pasal bersalin. enjoy ur day with baby.. pujuk2 dia, cakap keluar awal sikit. macam akak, pergi berjalan (jalan tawaf padang) seharian. selang 2 hari terus bersalin. kena banyakkan berjalan bagi senang bukaan tau. akak doakan fiqa selamat melahirkan baby yang comel. Amin Ya Rabbal Alamin.

zarulfarhana zarulfarhana said... [Reply]

semoga baby cepat keluar ya... :)

aizamia3 aizamia3 said... [Reply]

Moga dipermudahkanNYA..

Sya Mimie Sya Mimie said... [Reply]

asslmkm fiqa.. sabar ye.. dugaan tu.. rajin2 la sembang ngan baby.. mcm akk balik ipoh nti nak cuba rajinkan minum air kelapa. kalau sempat la.. kalau blh xnak kena induce.. minta dijauhkan la.. mudah2an baby fiqa pun kuar sebelum due nya..

shaFazie shaFazie said... [Reply]

semoga dipermudahkan segalanya,kene stadby je kan fiqa,kalo dah ada tanda cpt2 p hosptal..

miZz_nizZ miZz_nizZ said... [Reply]

moga kndungan sihat n jln lancar .amin =)

miZz_nizZ miZz_nizZ said... [Reply]

semoga bby sihat n bjln lncar..amin =)

May May said... [Reply]

looking forward for a safe and healthy delivery...

QasehnyaRania QasehnyaRania said... [Reply]

ciksu pon lebih 2 hari dr due date.
alhamdulillah.dpt besalin normal.
masa bersalin kndungan ciksu 40 minggu 2 hari sudah..

Exchange link

.