Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Thursday, August 21, 2014

result air gula..tinggi ke??

Salam Readers...

Hari tu fiqa ada buat mgtt test dekat klinik swasta..result selepas minum air gula jadi 7.3.. But masa dpt result tu fiqa tak consult doctor pun tanya result ni ok ke tak So xde la buat bsp. Then tadi terbaca yg klu result tinggi tapi tak pakai insulin tak perlu Induce before week 38.. But tak boleh lepas edd..so agak2 korang result fiqa tu teruk tak?? Ingat minggu depan check up nk tanya doc sbb hari tu tak jumpa dia and bincang pasal hal ni.. Pergi check up kt hukm pn lupa nk tunjuk result ni..alahai

3 comments:

InaYusoff InaYusoff said... [Reply]

tak tahu nak cakap camne..

7.3 tu macam dah ada diabetes..

kalau minum air gula...dan check if lebeh dari 5.5..maksudnye dah ada...

tapi..ape2 hal rujuk doctor..

Sya Mimie Sya Mimie said... [Reply]

asslmkm fiqa..
akk pun tak pastilah tinggi ke x. bergntung pada tmpat kita buat mgtt tu jgk.

loytha'san loytha'san said... [Reply]

Hi fiqa... Ni pestime awk mnum air gula or kali kedua?

Jumaat lepas sy kne mnum pestime ..mase 37 weeks sbb berat naik lebih 1.5kg lepas raya. Xdpt lg result..huhu cuak jugakni tggu hope xde pape..

Org kata kalau tggi lepas mnum tu yg ada diabetes kn..

Exchange link

.