Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Friday, November 7, 2014

Sydney Day 1 (Throwback)



Salam readers..

Actually dah lama fiqa pergi sydney ni..bulan April hari tu hehe. Kononnya babymoon lah sebab time tu hanzalah baru 4 bulan dalam kandungan hehe.. Fiqa lambat update sebab rasa malas yg super duper teruk haha. So bila fiqa update sekarang ni, bnyak benda yg fiqa dah lupa..(ampun2)..

7 April 2014

Flight fiqa ke sydney pukul 11 malam. Tapi pukul 6 petang fiqa dah sampai kat lcct..takut jam nanti naya je huhu.. masa tu ibu dgn ayah fiqa yang hantar ktorg ke lcct.. sementara tunggu pintu pelepasan di buka, ktorg makan mcd dulu. Isi perut sebab nanti ats flight mesti lapar huhu.

8 April 2014

Sampai dekat sydney around 9am. Kastam dekat sydney sangat ketat Ye. Brg2 tenusu langsung tak boleh bawa. Dorg siap bawa anjing pengesan lagi kot kita tipu dorang ke. Masa Mula2 tu fiqa takut gak sebab anjing tu mcm garang je! Lepas tu pegawai kastam tu cakap anjing dia friendly So no need to worry hehe..bila lepas je daripada pemeriksaan kastam fiqa terus cari kad My multi 3. Tapi tak jual Kat dlm airport ye..kad tu ada di jual kt supermarket. Beli kad tu sorang satu. Satu kad harga lebih kurang rm300 kot So 2 orang rm600. Kalau ada kad tu kita dapat free ride utk train,bus and ferry. Untung sebenarnya! Walaupun mahal huhu.

So lepas check in hotel ktorg round dekat2 je dulu sebab badan lembik dah..8jam atas Flight. Paling lama pun g Korea je dulu 6jam huhu.


Dari airport nak ke bandar sydney kena naik train airport link. Tak boleh pakai kad My multi 3 and harga seorang around rm100 kot? 


Train mereka kat sana dua tingkat tau. Excited sangat masa tu! Hehe and the best train yg fiqa pernah naik. So efficient. 


Asben bergambar depan Qvb mall. Queen Victoria Building. Asalnya mall ni istana. Dalam ni banyak brand mahal2. Malangnya pergi sana takde target nk shopping hue3


Mak buyung sibuk nak bergambar gak hew3 masa ni hanzalah baru 16weeks 

Disebabkan fiqa suka sangat makan macaroons, gagah mencari macaroons laduree nih hehe 

Harga untuk sekotak ni? Rm84 Ye! Fiqa beli 2 kotak. Sekotak tu bawak balik Malaysia. Tapi rasa dah kurang sedap...

Autumn in my heart- seagull 

Ok bersedia nak naik ferry!
  
Dah sampai dekat Darling Habour
Tujuannya? Nak beli barang dekat Hard Rock Cafe hehe..

Berjaya beli 1 Fm, T-shirt asben and baju hanzalah tapi size 9-12months huhu lambat lagi hanzalah boleh pakai hehe

Before balik hotel, singgah isi perut dulu. Terasa nak makan Kat restoran tepi.laut,so order fish and chip. Sebab halal and no need to slaughter kan? Hehe. Harga? Total dalam 100. Sana makanan tak lah mahal sangat. Boleh lah...

Ok untuk day 2 akan di upload kemudian hehe


3 comments:

Sya Mimie Sya Mimie said... [Reply]

Bestnyaaaa.. :)

Najib Ariyan Najib Ariyan said... [Reply]

saya pun pernah ke Sydney... lom sempat nak update jer lagi... ingat lagi harga makanan di sini yg mahal giler.... semangkuk mee harga RM45... erghhh...tapi saiz memang besar2 gabak lah

salam singgah

billa nasir billa nasir said... [Reply]

Bestnya gi jalan2..bw here..follower #1693.. :D
Do follow me back

billanasir.blogspot.com

Exchange link

.