Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Friday, January 30, 2015

Perkembangan hanzalah 4 bulan

Sesiapa yang ada Instagram, boleh lah follow insta hanzalah ye.. khas fiqa buat untuk hanzalah, so tak campur dgn insta fiqa.. @hanzalah_rifqi. (follow tau! hehe)



salam readers..

lama tak update blog ni. Maklum lah busy sbb masih bergelar pelajar kan. Now alhamudulillah dah habis dah.. insyaallah dah boleh grad.. tapi graduation day UM lambat lagi bulan 10 nanti huhu jenuh lah menunggu hehe.. tapi fiqa pon baru dapat kerja sementara.. guna sijil SPM dulu. Saja nak timba pengalaman.. nak berniaga xtau mana nak dapat supplier or barang apa nk jual huhu

Sekarang hanzalah dqh 5 bulan... Alhamdulillah cepat je dia membesar. Tak lama lagi dah boleh makan sebab tak hanzalah ada tanda2 utk start solid foods.. Maybe lagi 2 minggu try bagi hanzalah puri buah 2,3 tablespoon dlu tgk mcm mana nanti..

Perkembangan hanzalah 4 bulan...

1) Hanzalah dah start pandai pegang2 barang. So playgym yg jidd ng jiddah dia bagi memang berguna sangat lah.. cuma hanzalah tak suka baring lama2..sekejap dln 10 minit lepas tu mesti minta dukung.. huhu

2) Hanzalah kenal nama dia sendiri. Bila panggil hanzalaha rifqi..mesti dia cepat2 pandang hihi.

3) Meniarap! Hanzalah pandai meniarap masa umur 4 bulan 6 hari. Masa 3 bulan lebih asyik dok ngiring jee. Lama gak nak tunggu hanzalah boleh meniarap huhu.

4) Suka berbual! Bangun pagi mesti nak berborak2 hehe, fiqa pernah dengar hanzalah panggil ayah, 2 kali tau! Tapi en asben bahasa kan diri nya papa. Jauh betul pergi nya papa - ayah. Maybe dia selalu dengar fiqa ckp tok ayah (atuk hanzalah) huhu
5) suka tengok orang makan! lepas tu hisap2 jari. Sabar ye hanzalah, tak lama lagi hanzalah boleh rasa nikmatnya makanan. Ada orang suruh fiqa start dgn nestum tapi fiqa nk bagi puri buah dulu, air tangan fiqa sendiri =)


 

7 comments:

Zati Lalola Zati Lalola said... [Reply]

assalamualaikum..comel hanzalah,
semoga sihat selalu dan jadi anak yang baik untuk mama dia.
akak ada masa jom visit blog saya pulak.terima kasih.

cik mah cik mah said... [Reply]

Ewah2 hanzalah..ada ig dah ek...wah..dah besar dah dielah..

cik fadh cik fadh said... [Reply]

rase mcm lame tertinggal cerita fyqa..baby pown dah 5 bulan..wuaaa ensem sgt hanzalah !!

Sheila Salim Sheila Salim said... [Reply]

Assalamualaikum fiqah.. comel sangat hanzalah ni. hehehe sebaiknya bagi air tangan ibu. nanti dah serasi, sampai besar suka air tangan ibu ~~~

shaFazie shaFazie said... [Reply]

comeynya hanzalah

Syah Syah said... [Reply]

semoga anak akk siht selalu :))
Assalamualaikum..hai2

Saya menjual iphone,samsung,oppo,phone case,powerbank dan etc.
jemput singgh blog saya

http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/

ig @nurnasuha96_

whatsapp +60196117811

Izz Latif Izz Latif said... [Reply]

Hi, saya sangat menyukai blog anda! ZALORA Malaysia kini sedang mencari blogger yang berbakat, dan saya tertanya adakah anda berminat untuk satu kolaborasi blog bersama kami. Anda boleh hubungi saya di izz.latif@zalora.com.my jika anda berminat dengan tawaran ini dan saya akan berikan segala butiran di sana. Harap dapat balasan emel anda secepat yang mungkin!

Exchange link

.