Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Monday, July 18, 2011

Online Shop dan Si Penipu !!

Aku tahu mesti ramai yang suka beli barang secara online kan?
Ada yang jujur dalam urusan perniagaan,
tapi ada gak yang suka "makan DUIT HARAM"
So far Alhamdulillah tak pernah terkena lagi.
Sebab kalau beli online pun, bukan barang yang mahal.
Selalu order makanan je mcm chocolate, blueberry tart and macaroon!


Oh dulu aku pernah beli blueberry tart dari seorang perempuan ni dekat FB.
Ramai beli barang dengan dia, 
dan 
ramai yang tertipu!
Yea aku bersyukur tak di tipu sebab aku just order tart berharga RM25 sahaja.
Aku bank in RM30 dan minta dia bagi balance aku,
Yela aku student RM5 pun duit gak!
Malangnya dia tak pulangkan pun. *sedih weh =(
Tapi time tu someone pujuk aku and aku pun terus okay.
Aku rasa nama dia put2.
Sebab alamat dan namanya sama!
Im not so sure about that...
*nak tahu pasal putput google di sini HERE

*google - Berhati-hati dengan si penipu

So sekarang ni aku cukup berhati-hati nak beli secara online.
Aku akan make sure aku ada no telefon dan nama penuh penjual tu.
Actually no akaun bank pun dh cukup.
Boleh check address semua.
So senang nak hantar gangster atau POLIS kat penjual tu!
HAHAHAHA
Betul tak?

Actually ada banyak gak on9 shop yg menipu,
tapi aku tak tau nak list sebab mereka boleh ubah nick and buat acc baru.
But u'ols still boleh simpan no akaun si penipu ni di sini, CLICK SINI
Boleh tengok kat discussions.
Aku pun tak tahu lah kenapa dorang ni suka MAKAN DUIT HARAM.
Agaknya dorang nak perut kembung dgn DUIT HARAM ye?


Kalau aku yang kena tipu,
jangan harap aku lepaskan mcm tu je!
Aku cari sampai kat lubang semut tau lepas tu aku buat mereka melutut depan aku!
Muahahaha

*Google - Marah betul!

16 comments:

IEQAH IEQAH said... [Reply]

Aishhh Ni Belom terkena agy da mgamuk..
lau terkena ni hancuss belog ni dikejekn..hahha

SoLy SoLicious SoLy SoLicious said... [Reply]

blum pernah terkena sebab sgt takot beli online... huuu

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@IEQAH haha xde la ngamuk just geram tgk kwn kena tipu haha

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@SoLy SoLicious hehe tak semua seller mcm tu :P

Poktekz Poktekz said... [Reply]

ouch , x pernah try beli2 online nih . . .
sbb takot tertipu ~~

joms join segmen nih

http://sakitlahkonie.blogspot.com/2011/07/segmen-terliuq-waktu-berbuka-puasa.html

muz muz said... [Reply]

belum pernah terkena sebab saya beli online tengok site juga, saya jarang beli dari personnal blog... :)

H.J H.J said... [Reply]

cari sampai dapat la utk duit lima hinggit lagi tu..haha..

abieb abieb said... [Reply]

huarhhhh kemain marah lagi dia...heee... kalau saye pown same... :D

cahaya izzaty cahaya izzaty said... [Reply]

mungkin dia terdesak kot xpun kena kejar dgn along..HAHA

MissCt a.k.a MuqDeq MissCt a.k.a MuqDeq said... [Reply]

Alhamdulillah x pnh kene ag stkt ni..
Sebab tu kalu beli 0n9, sgle msg kite dgn 0rg tu, simpan.. jgn delete.. smpai kite da 3me brg.. sng na wat rep0rt ke ap, ad bukti gk.. *myb berhasil k0t.. huhu

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Poktekz hehe yela kn.. thx jemputt

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@muz sllu beli kt kedai jela ye? xnk via on9 ea hee

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@H.J haha xnak ah nti dy bagi 50sen je haha

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@abieb hahaha kan kan =D

Fi-Nurul Soosica Fi-Nurul Soosica said... [Reply]

akak! akak report la polis kak! klau kes cam ni mmg berat tau kak! rmai customer dh kena tipu nmpknya!

cik dila.. cik dila.. said... [Reply]

haha..cari smpi lubang semut tu..:D

Exchange link

.