Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Sunday, August 14, 2011

Ciri-Ciri Lelaki Yang Perempuan Benci Gila weh !!

Salam Readers..

Malam-malam ni aku terasa nak buat entri pasal cintan-cintun lak.
Aku jarang buat entry berbaur nasihat dan tips cinta sebab aku bukan orang sastera!
Memang hidup aku dari kecil lagi membesar dengan orang2 sains. 
 My dad orang sains, but my mom accountant tapi aku jarang suka kira-kira hehehe

Tapi hari ni aku try untuk buat entry bout cinta ok? *tolong jgn gelak
Bagi aku, ada banyak ciri-ciri lelaki yang aku tak suka. 
Tapi ada beberapa ciri-ciri lelaki yang PALING buat perempuan menyampah!
Jom kita CheckItOut~


1. Lelaki Yang Hatinya Mudah Jatuh Cinta.
Lelaki ni spesies yang paling ramai perempuan nak elak. Lepas je kau buat kaum perempuan jatuh sayang tergila-gila kan kau terus kau blah cari yang lain plak ye?! Kalau si perempuan pandai boxing, ajak je bertinju kat dalam WWE



2. Lelaki Yang Suka Ungkit Kisah Lalu
Katanya hati dia terluka dengan bekas kekasih dulu sebab itu ini lah,TERLALU banyak sebab! Tapi selepas 6 bulan couple pun he still say bout the same thing over and over! Hello,kita pasti tak akan suka dengar lagu dari radio yang rosak kan? Sama lah macam kaum perempuan, tak suka kau ulang perkara yang sama banyak2 kali, kami bukan pekak.



3. Lelaki Yang Perasan Hebat 
Lelaki memang terkenal dengan egonya yang memang payah nak di robohkan. Tetapi lelaki jenis ni memang suka drop kan water face kekasihnya. Bagi dia,hanya dia je yang betul dan bila berdebat jangan harap dia nak kalah! Kalau ada boyfriend mcm ni, kau bagi je dia AWARD setiap kali dia menang berdebat. *sigh



4. Lelaki Yang Dia Fikir Dia Kenal Kamu Sangat
Lelaki ni lebih kurang yang NO 3. Dia cepat je judge diri kamu itu ini. Padahal baru je setahun jagung kenal dah boleh label kita macam-macam. Ish parah tu, cepat bebenor kau underestimate orang yeah?




5.Lelaki Yang Sangat Mencintai Sukan.
Ok akui ramai lelaki minat sukan especially bola.But,macam mana lak kalau lelaki ni tersangat lah cinta kan bola/sport yang dia suka?? Kalau dia tengah tengok bola,kau simbah asid kat muka dia pun belum tentu dia marah sebab tengah syiok tengok sport kegemaran dia. Ish Ish!

6.Lelaki Yang Terlalu Sensitif dan Tersangat Manja
Lelaki memang ada perasaan sebab mereka juga macam manusia. Tapi,macam mana dia perlukan perhatian dari korang 24 jam and if korang tak layan, dia akan merajuk sampai kalah muncung itik Tok Wan! Mesti rimas kan? Baik kita jadi lelaki dia jadi perempuan sebab terlalu sensitif!


7. Lelaki Yang Kedekut. 
Lelaki jenis ni awas! If dia kata dia kedekut before kahwin sebab nak kumpul duit hantaran, mungkin ada betulnya. Tapi kalau dah setiap kali dating asyik perempuan je yang keluar duit.. ha makna nya memang sah dia tu kedekut nak mampuihh puihh!



8. Lelaki Yang Kejam
Lelaki jenis ni baik kau sumbat pi penjara je! Tak guna before kahwin dah bagi lebam sana sini kat badan kau. If dia baik/pandai/alim sekali pun,kalau dah memang kaki pukul.. baik blah je dari esok lusa badan kau dah berbalut macam mummy monster!





Itu ciri-ciri yang penting bagi aku lah dalam memilih seorang suami. Ada banyak lagi ciri-ciri lelaki yang sangat annoying sebenarnya tapi mcm penat lak aku nak tulis hehe. Tapi harus di ingat, nak lelaki yang baik budi pekertinya, kita pun kena lah jaga akhlak kita dan kena lah banyak-banyak berdoa supaya di pertemukan jodoh yang sesuai dengan kita, InsyaAllah =)

Sebaik-baik kamu adalah yang terbaik terhadap keluarganya; dan aku adalah yang terbaik dari kamu terhadap keluargaku. Orang yang memuliakan kaum wanita adalah orang yang mulia, dan orang yang menghina kaum wanita adalah orang yang tidak tahu budi.” (Riwayat Abu ‘Asakir) 




27 comments:

ada mokhtar ada mokhtar said... [Reply]

mmg ssh nk jmp lelaki yg berkualiti...

Amirah Suhana Amirah Suhana said... [Reply]

Nice oneeee!!! :)

hati2 la dgn lelaki :) heee. Paling penting utk wanita , perasaan malu dan berani utk kata TAKNAK! :)

faiz faiz said... [Reply]

lala lili lulu

Beeha B. Beeha B. said... [Reply]

like2..

kotak bulat kotak bulat said... [Reply]

kb tak suka laki yang htinya cepat berubah..

myra yusreena myra yusreena said... [Reply]

tak suke lelaki yg no 1 2 6 7..

and xsuke jugak yg pemarah..hehe

Murnie Murnie said... [Reply]

wow .. so true laa sis ..
ex-boyfie munie pun ade perangai mcm ni .. sabo jela.

sergeant keroro sergeant keroro said... [Reply]

keroro gila bola, HAHA

Ema Razali Ema Razali said... [Reply]

yang 1st sekali tu memang takleh blah. jumpa girl ni dia suka, jumpa girl ni pulak dia suka :/

H.J H.J said... [Reply]

opss..saya lelaki sukakan sukan..haha

Mr.Thinker@Ali Mr.Thinker@Ali said... [Reply]

orang lelaki pun tak sukakan perempuan yang seperti senarai di atas. kekeke. :p

0nenanina Vanilla 0nenanina Vanilla said... [Reply]

ade lagi satu.. laki ego. :-) tak berape disukai

cik asam jeruk cik asam jeruk said... [Reply]

eiii paling tak suke dengan kaki pukul!!! orang macam tu jgn buat laki. abes patah riuk anak orang.

hazirah kasimon hazirah kasimon said... [Reply]

comel header~~!!! thanx jengah2 blog kecil sye~~ ^^slm knal

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@ada mokhtar tau xpee, ramai yg xguneee

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Amirah Suhana yeah setuju :D

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Beeha B. heee thx

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@kotak bulat same lah.. bhye bebenor tu..

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@myra yusreena hehe laki kejam suke ke? :P

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Murnie selamat dh jd ex :)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@sergeant keroro kawen ng bola ke :P

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Ema Razali ehehe tp ade lelaki cm tu aw

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@H.J bagus tuh haha

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Mr.Thinker@Ali haha tau tau :P

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@0nenanina Vanilla yup setuju! egoo pakai motor egoo ekeke

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@cik asam jeruk tau xpe kan!!!

farah hanim farah hanim said... [Reply]

whh
setju sgt
fara pling xsuke lelaki yg sgt gile sport.hehe
sbb fara xsuke sport.hee :D

Exchange link

.