Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Sunday, August 14, 2011

Menu Berbuka Puasa ( Ala Kampung )

Salam Readers..


Wah esok dah 15 hari kite berpuasa lah kan?
Rasa sekejap sangat masa berlalu kan.
Hari ni korang berbuka apa yeah? Sedap tak?
Hari ni aku pergi bazar so tershopping makanan banyak sikit. Hee~
Tak pela esok kan my dad nak fly ke Aussie selama 1 minggu..
 mesti rindu nak berbuka sama nanti tu yg beli banyak makanan tu *alasan je.

Tapi adalah sikit aku tolong my mom masak kat rumah macam...


Ayam Berempah Lemon 
Berempah yg banyak rempah...



Sup Tulang 
Aku tak minat sup-sup sebenarnya huu~


Tapi yang lain aku beli kat bazar jeee =D


Nasi Briyani Ayam + Kambing


Lemang + Kari Ayam.
Tapi kari ayam tu macam dah lain macam je =(
Ni yang malas beli kat bazar tau,
 kadang2 jual makanan yg dah berhari-hari tau ishhhh


 Air aku beli Bandung Soda.
Kat sini ada yang jual 3 air = RM5, tapi hujan lah kat sini.
Tak larat aku nak minum air sejuk memanjang lain lah aku ada kulit polar bear!

Ok lah nak siap-siap pi tarawih Tata Tutu Titi!


7 comments:

♥ aeryn ♥ ♥ aeryn ♥ said... [Reply]

best nyer juadah berbuka . reen suka sangat . tapi kalau bli byk2, nanti membazir . hehe . :D selamat berbuka puasa . :D

cik ery cik ery said... [Reply]

ayam berempah lemon gitu..


camana rasa?sodap?^^

Ezy Chiaki Ezy Chiaki said... [Reply]

kat bazar mmg camtu la..
baek masak sndiri..
hehee

Lea IsNaw! Lea IsNaw! said... [Reply]

belum raya dh makan lemang dh..

Memey Baharom Memey Baharom said... [Reply]

x aci nie ! kenape sedap sangat makanan 2 !! nak jugak . ehehehhe

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@♥ aeryn ♥ hehe tau xpe tau.. hehh

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@cik ery haha puji diri sikit boleh x? :P sedap juga haha

Exchange link

.