Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Sunday, August 21, 2011

SOGO Seperti Ikan Sardin Dalam Tin

 Salam Readers~


Pagi tadi aku pergi Sogo dengan my mom. Awal-awal pagi lagi aku dah pergi and sampai jalan TAR around 9.30am. But on dat time Sogo still tak buka lagi so we hve to wait kat depan Sogo. Even still early in the morning, ramai orang beratur kat depan Sogo! Suasana ni memang korang boleh tengok time musim perayaan orang melayu je, musim perayaan cina ke india ke memang takde. Lagi pun Sogo memang tempat feberat orang malay.. heee~



Sogo yg Gagah Perkasa

Tengok tu, berebut nak masuk kat dalam SOGO.
Aku? Ala relax sudah! 
Kejap lagi aku dapat masuk gak.. heeee~


Tempat pertama aku tuju dekat barang electronic. Mostly lautan manusia berada di 1st floor (handbags stuff), 2nd floor ( women apparel ), 3rd floor ( man apparel ) and 4th floor ( kids clothing ). Memang super crowded and aku tak suka shopping ramai2 orang! It makes me feel dizzy and have to pester my mom balik rumah. So memang aku tak kan pergi lah tempat2 yg ada lautan manusia tu.


Aku beli HP Pouch.
Yg di bulat tu lah, heee~ RM13 jee


Tangan aku lerr tu tgh memilih necklace! heee~


Inilah necklace nya!
 Memang murah habis lah.


Aku beli necklace atas tu pun sebab nak tambah accessory rantai mutiara aku ni =) 



Aku beli shawl kat Aalia
Buat tambah2 shawl yg ada gak heee~ *alasan lagi


Aku beli kan my mom tudung bawal.
Warna cokelat always jadi her fav~


Then aku jalan2 lak dekat kedai tepi2 Gulatis Kamdar semua tu.
Misi pencarian brooch plak heee~
Aku cari brooch yg small2 je sbb yg besar my mom byk beli kan utk aku,
 then terjumpa lak kedai jual brooch 7 pieces RM10!! 
Murah kan! Of cuz I'll say YES heee~



Koleksi Brooch Raya 2011 =)

Ni semua duit my mom lah yg tolong belikan utk anak dia heee~


Around 12pm macam tu aku dah balik rumah dah. Cannot tahan weh dah lah panas, ramai orang! Lemas aku tau. Selamat dah shopping awal tahun lagi. hee~ Kalau tak, mahu lama-lama kat Sogo tadi, boleh pengsan aku jadi nya. Kang tak pasal-pasal keluar muka aku kat paper BH huhuhu~ *malu 

Sekian =)

34 comments:

hira hira said... [Reply]

wah, shopping raya sakan noh akak! haha :D eh, shoutbox akak tak boleh tekan ke?

p/s: akak dijemput untuk join segmen ni :)

http://zahiradzul.blogspot.com/2011/08/segmen-hira-aku-reti-memasak-kau-reti.html

Ezad Skytech Ezad Skytech said... [Reply]

sy belum start shopping pon lagi..hee~

lilypelangi lilypelangi said... [Reply]

fuhh~ shopping berabeh la~ :D

My Name is Mar My Name is Mar said... [Reply]

Tahun ni tak pat beli jeans sale kat sogo-_-"

H.J H.J said... [Reply]

kat sini tak de sogo..haha

Beeha B. Beeha B. said... [Reply]

tu la...mcm sardin..td beeha pergi Times square org ramai gila..ape pun x beli..serabut ngan org,..

ArulchelseA ArulchelseA said... [Reply]

lama dah tk g shoping kt sogo..ermm hujung tahun la..baru best de jualan murah yg tk murah tu.. kih kih kih..

H.J H.J said... [Reply]

sogo tu asal perkataan sogok..

♥ MRS ZACKS ♥ ♥ MRS ZACKS ♥ said... [Reply]

huhuhu tu ah. kalau shopping last minutes mmg pning. pning dgn org :D

cik asam jeruk cik asam jeruk said... [Reply]

euwwww..cikasamjeruk pegi aritu..memang tak larat.lansung tak beli pape. turn off orang kate.hahaha. last2 melepak bwh pkok depan sogo..kui3

Ini Kisah Tia Ini Kisah Tia said... [Reply]

wahhhh . cemburu , cemburuuuu . nak brooch , nak rantaiii . nak , nakkk .. huhuh

asamasin asamasin said... [Reply]

ini memang soppink sakan nih.. :D

ILA SYAMILA ♥♥ ILA SYAMILA ♥♥ said... [Reply]

shopping sakan la awk feyqa nyuhehee

alyana shafinas alyana shafinas said... [Reply]

nak 1 bley..hehe

myra yusreena myra yusreena said... [Reply]

fuhh byknye manusiaa! huhu..kalau aku kt c2,knfem pngsan dah..haha

...Pinx.... ...Pinx.... said... [Reply]

amboi shopping sakan!
Tapi weekend aritu KL memang mcm sardin cik feyqa..
parking pun rm10. Pfftt

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@hirahehe tak sakan pon :P

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Ezad Skytech heeh xpe ade msa g hik3

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@lilypelangi hahaha xlah :P

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@My Name is Mar heeh knpe?

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@H.J kat sini tu kat mane haha

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Beeha B. ehehe times square byk baju murah2 yg cantik!

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@ArulchelseA heee tp ramai org serabut pening pale semua ada haha

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@♥ MRS ZACKS ♥ kan kan heheh :D

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@cik asam jeruk hehehe melepak cuci mata ye :P

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Ini Kisah Tia heeee jgn la cmburu tia :)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@asamasin xla wak haha

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@ILA SYAMILA ♥♥ hehehe xla dear

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@alyana shafinas heee blh :P

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@myra yusreena kan kan byk kan!!

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@...Pinx.... kan mahal glewwwwwww

BeloG MTT BeloG MTT said... [Reply]

Wahh shopping sakan yer...MTT tak shupin sakan lagi ni.. Hehe

Lea IsNaw! Lea IsNaw! said... [Reply]

wah...hp pun ada baju raya eh? hehehe
hp pouch baru

nabilah_2908 nabilah_2908 said... [Reply]

wooo....sakan shopping... ;)

lama nya tak jejak kaki kat Sogo..huhu...

ala..Sogo..tak hari ray apun sale..yer tak...and tiap kali sale..tiap kali tu la org macam semut... ;)

belum shopping apa2 lagi...gaji x masuk lagi... ;)

Exchange link

.