Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, May 9, 2012

Jangan Di Tunggu Bulan Jatuh

Salam Readers~


Entri ni aku tuju kepada seorang kawan yang kononnya kecewa dengan kekasihnya sebab status mereka right now just FRIEND. Fine I know how do you feel but come on lah cuba jadi matang sikit. Bukannya kau bermusuh terus dengan dia dan dia pon nak jadi kawan kau je kan. So tak perlu lah kau bagi tau semua orang tentang apa yang terjadi kau dengan dia. Mesti ada sebab dia cari yang lain tapi cuma kau je yang tak sedar. Biarlah dia bahagia dengan orang yang mampu membahagiakan dirinya. Aku malas nak cakap panjang just berfikiran positif lah. Kumbang bukan sekor bunga bukan sekuntum kan? Kau rasa kau cukup sempurna bagi dia tapi mungkin bagi dia kau tak cukup sempurna. Allah janji akan bagi yang sepadan dengan kau. Sepadan dengan perangai dan hati budi kau. Kalau kau tetap nak teruskan hubungan cinta kononnya dengan dia, belum tentu kau akan bahagia sampai ke akhir hayat kalau tiap-tiap hari nak bergaduh even perkara sekecil kuman pun. Berdoalah kepada Allah supaya dipertemukan dengan insan yang benar-benar cocok dengan kau, Insyaallah.




"Maybe you pass the test, but you not pass to conquer her heart" 

7 comments:

farah hanim farah hanim said... [Reply]

hee :)
kawan tu need sometimess
biasa la kan
lumrah manusia
nnti dia dah jmpe someone better dia akan faham :D

adli adli said... [Reply]

setuju! Kumbang bukan sekor bunga bukan sekuntum ;D

adli adli said... [Reply]

suka lagu kt BLOG nie,..hehe

Syakilla kebebeh Syakilla kebebeh said... [Reply]

tu lah..kadang2 kita rasa kita dah cukut sempurna..tapi tak bagi dia...
kesian kawan awak..

Munnafendy Munnafendy said... [Reply]

insyaAllah lepas ni mesti jumpa yg lebih baik =)

cik asam jeruk cik asam jeruk said... [Reply]

betul2..klo dah jodoh tak ke mana :)

Farah Shamsudin Farah Shamsudin said... [Reply]

hai.. thanx sudi jengah teratak kite..

kawan tu perlukan masa.. lama2 nanti die akan ok.. memula tu memanglaa..

Exchange link

.