Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Friday, May 4, 2012

Things that I Love about Korea


Salam and Annyonghaseyo Readers~


Hari ini. genaplah lagi 6 minggu lagi aku akan tinggalkan Korea. Sedih sebab aku dah boleh adapt dengan keadaan sekeliling tapi rindu aku terhadap Malaysia tak pernah pudar sejak hari pertama kaki aku jejak bumi Korea. T_T 

Bercakap pasal kenapa aku suka Korea, ada beberapa faktor yang aku suka iaitu :

Punctuality : Every 5 minutes bus dari Inha ke Juan station ( subway station ) akan beratur di depan Inha. Subway lak every 5-6 minute untuk normal Subway. but around minute untuk Subway Rapid and Express.

Subway : Normal Subway means subway tu akan stop dekat every station and quite late if dari Incheon nak ke Seoul. Subway Rapid means dia skip 1 station dan Express dia akan skip 3 - 4 stations. Usually from Juan Subway aku amek Rapid sebab cepat sikit sampai Seoul.

T-Money : Senang sebab tak perlu aku keluarkan purse, just put the T money card inside my S2 case je hehe 

Pojangmacha ( Small tented kedai ) : Kat belakang universiti aku banyak sangat kedai kecil tepi jalan ala2 kedai burger tepi jalan. Malangnya tak semua aku boleh makan. Murah + sedap, tapi itu kawan aku yang cakap. 



Side Dishes : Kau order 1 main dish dan akan dapat banyak sangat side dishes! Sebab tu aku gain berat dekat Korea ni aigoo T_T


Internet Speed : Aku admit syiok gila tengok you tube / tonton tv dekat sini sebab lajuuu je jarang sekat2 hee~

Forever21 murah : Siapa suka shopping forever 21 mesti excited gila dengar! hehe. Mostly Forever21 kat Korea harga jarang exceed RM100. Ada tapi tak banyak lah. So kat sini aku selalu borong baju FV21 hee


What I dont understand about Korea's citizens is mereka suka memandang pelik terhadap kami yang memakai hijab! Some of my friends siap kena tarik hijab oleh makcik pakcik yang poyos! Aku sendiri pernah di suruh untuk membuka hijab oleh seorang pakcik penganut kristian. Some of them agak racist sebab mereka pernah halau kami dari memasuki kedai dia. Siap buat bunyi yang kurang menyenangkan langsung! Aishh yang ni memang aku tak suka dan benci gilerrr okay!!


Papepun, aku still akan datang ke Korea lagi dan kali ni mungkin dengan family dan husband tersayang InsyaAllah =) *orang tersayang akan menyambut kepulangan aku nanti hehe =)







7 comments:

~;:gyiem wave:;~ ~;:gyiem wave:;~ said... [Reply]

owhh..tak taw pulak ade rkyt korea yg racism..btw bez'y lar follow cite2 akk spnjg kt korea ni..teringin nak pegi sane..huhu =)

xila riston xila riston said... [Reply]

selamat kembali ke tanah air!!! hehe

pika pika said... [Reply]

erk. diorang tarik2 hijab? tarik balik rmbut mak cik tuh ahahhaha

acik teyha acik teyha said... [Reply]

kalau mkcik tu suh tanggalkan hijab ape yg akak buat?mcm seronok je part shopping tu..selamat pulang ke tanah air kak :)

Munnafendy Munnafendy said... [Reply]

tak sangka ada org korea yg racist mcm tu? hurmmm

nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply]

beshnya dapat ke korea..ada juga org cmtu ea..

cik asam jeruk cik asam jeruk said... [Reply]

bestnyee..one of my dream place to go..tp biar benar racism kuat diorg ni..seram je siap kena tarik tudung bagai

Exchange link

.