Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Monday, January 28, 2013

Mini Pelamin (Bertunang).. Wajib sangat ke??



Amboi title entry, macam kerek sangat je tanya kan. haha. Saje nak wat gempak, baru lah korang baca kan hehe. So ceritanya begini, ada seorang hamba Allah ni, bising-bising yang zaman sekarang zaman membazir. Membazir macam mana fyqa tak tau lah, tapi bagi fyqa mostly orang akan buat sesuatu majlis ikut tahap kemampuan dia...

Mungkin duit dia terlampau banyak sampai kan katil pun bertilam kan emas ke, thats why dia buat majlis pertunangan dekat hotel ke, golf club ke, swimming club ke, club malam ke opsssss haha. Jadi kita yang ada sifat PHD ni (bukan kita, orang lain.. kita baik kan kan hee~ ) akan automaticly cakap perkara2 yg mendatangkan dosa kering je sbgai contoh *eh minah tu berlagak buat majlis dekat hotel JW Marriot padahal tunang je kan kan*. Mengumpat namanya tu.. huhu

Bila kita buat majlis secara bersederhana, ada je nanti mulut2 nakal cakap tak cukup duit lah.. kedekut lah.. macam2 lagi lah. Manusia oh manusia. It's impossible to satisfy people around us. Like me, Insyaallah lah ye seboleh-bolehnya fyqa tak nak kutuk majlis orang. Lagi pon, majlis kita belum lepas. Kalau kita buka aib orang, tak mustahil orang akan buka aib kita kan? 

So lets back to the topic, perlu ke mini pelamin untuk bertunang? Jawapannya TAK WAJIB! Jangan kita buat sesuatu perkara hanya sebab mostly people do the same things. Macam fyqa, Insyaallah bertunang ada mini pelamin sebab fyqa buat majlis kat kampung fyqa. Rumah kampung, bilik ada 2 je, and fully occupied lak tu. Tak kan nak sarung cincin dalam bulatan para tetamu? habis aku jadi tarikan orang nanti haha *perasan* Tapi mini pelamin ni memang mini pelamin untuk orang bertunang ye, bukan nikah. Kalau nikah grand dia semacam sikit kang fyqa feeling pengantin susah kang terpaksa akad nikah tyme tu juga haha. 



Untuk bertunang, kalau ada mini pelamin biarlah simple tapi cantik sebab one of my friends pernah cakap, aku tengok orang bertunang sekarang dah macam pengantin. Sampai tak kenal tu majlis tunang atau majlis nikah haha jahat kau ye salim! Peace yo!

12 comments:

profmie profmie said... [Reply]

yer setuju sgt biar simple..hehe..wah..dh nk bertung upanya..tahniah..

Shizan Syafik Shizan Syafik said... [Reply]

betul2.. kalau majlis tunang dah pakai cam kawin, nanti kawin, muka kita dah takde beza ngan tunang..

cik fadh cik fadh said... [Reply]

diy mini pemlamin sndiri..mst puas hati ;)

Cik Awin Cik Awin said... [Reply]

pelamin untuk tunang? xperlu kot ;) awin ritu pun x de pelamin, sarung cincin dalam bilik je, hehhehe

ayut ayut said... [Reply]

:) ikut kemampuan..klu org tu mampu bt besar...rezeki dia kan :)

aisyah kz aisyah kz said... [Reply]

salam b2b..
yeszaaa setuju ngn pndpt fyqa..
betunang la nie mcm nk nak nikah..
pelamin bkn main meriah cm nak kawen..
eloklah ala kadar n xmembazir..
bila majlis??
btw, selamat bertunang :)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@profmie betul :).. Insyaallah.. doakan semuanya berjalan lancar ye..

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Shizan Syafik betul! tak syiok la xde rse diff hehe

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@cik fadh fyqa tak creative T_T

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Cik Awin betul bersederhana lg bgus hehe

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@ayut yup Alhamdulillah kena bersyukur apa yg kita ada :)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@aisyah kz betul.. Insyaallah tak lama lagi je ni :)

Exchange link

.