Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, February 19, 2013

Mana Satu Pilihan Hati...



Salam readers.. Today ada lab inorganic chemistry. Penat sangat. Sangat2 penat sebab asyik berdiri je. Lepas tu fyqa tak boleh tahan lah bau ammonia pekat. Too concentrated and actually sangat berbahaya if keep on hidu.. eh tapi ada ke orang nak hidu?? busuk sangat kalah bangkai. huhu. Tapi today fyqa banyak sangat hidu bahan kimia, hurmm tetibe terpikir apa akan jadi dengan jantung fyqa?? jgn kau terhakis sudahlah huhu!

Fyqa target lepas graduate, nak cari kerja yang still ada related dengan science, but not handling with hazardous chemical. Taknak kena cancer cepat huk3 T_T . Baru je berangan nak buat latihan industri yang tak handle dgn bahan kimia, tetibe fyqa dpt email and phone call from jabatan kerajaan yg permohonan LI fyqa dah di terima dan maybe kerja dalam makmal. Oh noo fyqa harap tak kena handle bahan kimia yang sangat berbahaya, toxic, carcinogenic or whatever it's. Seriously its too risky if everyday berdepan dengan bahan kimia yg toxic.. kalau handle nuclear tu maybe best =P *lagi cepat mati haha*

Ada 1 lagi fyqa dapat offer from NIOSH. Fyqa tak tau nak accept or tak but still ada relate dengan kimia gak. If jabatan kerajaan dapat allowance haha kalau swasta tak sure lah, some company maybe dia bagi. Hurmm kena solat istikharah ni. Harap Allah permudahkan semua urusan fyqa AMIN...


Gaya seorang ahli kimia Lab Coat + Goggles + Gloves. Tapi fyqa tak pakai glove & goggles pun kadang2 je pakai kalau lecturer marah baru pakai haha sebab fyqa ni pkai spek. Kalau lecturer from overseas memang dia suruh pakai double! Spek + goggles. Perghh berkabus mata aku tengok barangg!!

#esok dapat baucer buku! Yippieee! padahal orang lain dah habis shopping dah erk =.="

8 comments:

cha cha said... [Reply]

wah ahli kimia rupanya ni. kene pkir pro and con sume tau. goodluck :)

Puteri Hana Puteri Hana said... [Reply]

saya x dapat lagi baucer buku...x sabar dah nak shopping sakan ni..

ayut ayut said... [Reply]

Fyqa...better pergi NIOSH...itu lbh bgus utk akan dtg...more focus in safe & Health..so,kekadang je kena g trun site dan bergelumbang dgn bahan kimia or sgla bhn yg berkaitan..hihihi

aniesa aniesa said... [Reply]

Hati2 dalam lab..=)..

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@cha tq sis! Insyaallah amin :D

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Puteri Hana fyqa dpt tadi heee

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@ayut hehe tgh dlm dilema nih haha

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@aniesa will do dear :D thnks!

Exchange link

.