Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, February 6, 2013

My Engagement Checklist!


Salam readers.. Kali ni, baru lah fyqa blh update bout my engagement checklist.. dulu pernah update tapi masa tu edisi berangan sebab tarikh nak bertunang tak dapat lagi hehe. Mula-mula nak tarikh bulan 6, tapi bila kenangkan fyqa nak buat latihan industri.. mesti terkejar-kejar. So kata sepakat telah dibuat, Insyaallah my engagement day on chinese new year nanti.. which is lagi 3 hari ?? Ya Allah cepatnye... rabu ni balik kampung sebab banyak benda nak kena prepare. 

Biasalah, fyqa buat kat rumah atok, tahu2 lah nak kena kemaskan mana yg patot.. kalau harap atok fyqa buat sorang2, kesian dia nanti penat sangat kan.. So tanpa membuang masa *ayat formal tak boleh blahhhh......* jom tgk my engagement checklist heee :






My checklist :

Date : 10/2/2013 (Ahad) or 28/Rabiulawal/1434 -DONE
Time : After Zuhur - DONE
Venue : My hometown, Johor -DONE
Dulang  : 7 vs 9 dulang -DONE
Tema Dulang : From me to him ( purple + pink ) -DONE
Caterer : booked ( Awie catering )
Canopy : booked 
Menu : my mom requested to have lauk kampung as the menu with kuih-muih & dessert
Outfit : Jubah from Syiria (En.Bf bought it for me, but I choose the design and he pay! yeay!)
Make-up : booked ( D-bridal butik )
Accesories : booked from ( D bridal butik )
Doorgift : "something" special that will be placed inside the purple box -DONE
Doorgift for kids : Gula-gula of course! -DONE
Photographer : My Uncle kot -PENDING
Jurucakap : Atok saudara my mom's side -DONE
Mini pelamin : booked! (D-bridal butik )
Handbouquet : booked (D-bridal butik)
Guest list : approx 100-130 guest -PENDING
Hiasan Dulang : PENDING

*banyak warna biru dari merah, so yeah! 70% siap dah kot heee~

From my side : 
Dulang 1 - Sirih Junjung 
Dulang 2 - Al-quran + Buku Agama
Dulang 3 - Kain Nikah + Samping
Dulang 4 - Perfume set
Dulang 5 - Candies 
Dulang 6 - Bunga Rampai + Imported Chocolate 
Dulang 7 - Cake Tunang
Dulang 8 - Hamper set from Crabtree & Evelyn 
Dulang 9 - Biskut from famous amos

From his side :
Dulang 1 : Sirih Junjung
Dulang 2 : Al-quran Electronic
Dulang 3 : Cincin + bekas bentuk labu cinderella 
Dulang 4 : Kain Nikah + Lace
Dulang 5 : Perfume set
Dulang 6 : Hamper set from Crabtree & Evelyn
Dulang 7 : Cake Tunang

hmm Selesai dah checklist nih! From my side mmg banyak makanan hik3 untung lah bakal tunang, banyak makanan boleh makan! haha oppppssss tak ungkit pon hehe ok lah, nak sambung ikat reben kt goodies hik2....








19 comments:

Cik Ezy Cik Ezy said... [Reply]

wahhh..
byk gak hntaran..
semoga semuanya berjalan lancar
dan dipermudahkan segalanya..
amin

CIK PIA CIK PIA said... [Reply]

masa Cik Pia tunang time hari raya ke 5.. memang banyak giler makanan+manisan tunang cik pia dapat...

xila dot xila dot said... [Reply]

wahhhh semoga bejalan lancar ye dear :)

nabila azmi nabila azmi said... [Reply]

hi gmbiranyee hti=)

cha cha said... [Reply]

semoga dipermudahkan segala urusan ye feyqa :)

Miss Hidy Miss Hidy said... [Reply]

Selamat bertunang:)

orked violet @ SYA orked violet @ SYA said... [Reply]

Sya dulu plan hantaran 7-9 lastnye jadik 21 teros! haha. layan kannn

mirah & isyam mirah & isyam said... [Reply]

waahh.. ada 3 hari lagi.
smoga semua bjalan lancar :)

Miss Dilla Miss Dilla said... [Reply]

Feyqa..Just few days left before ur engagement..amcm? nebes x?hehehe..btw,congrats dear! :)

Syazana Zainn Syazana Zainn said... [Reply]

gud luck :)

me dulu waktu tunang dulu banyak sgt hantaran sbb ramai org bg, nnt kalau tak buh atas dulang hantaran kecik hati pulak. haha

:D

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Cik Ezy aah byk kan huhu byk lagi brg tak naik masa tunang ni. tgu kawen nti huhu

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@CIK PIA kan! masa tunang mmg selalunya byk manisan je hehe :) tu yg namanya drh manis haha

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@xila dot Insyaallah amin doakan ye :)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@nabila azmi mcm2 rase dah sekarang nih.. huhu

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@cha AMIN sis :)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@orked violet @ SYA wah byk betul tu! hahaha fyqa dh ckp awl2 kalau nk sponsor utk bg org mkn je hntran dh full hahaha

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Miss Dilla tq dear :) dup dap dup dap jeeee heartbeat ni hahaa

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Syazana Zainn haha betul2 tpi fyqa nk dorg sponsor utk mknn tetamu je haha

sabella mohamad sabella mohamad said... [Reply]

bestnyaaa banyak makanan ! moga segalanya berjalan lancar kak . in shaa Allah :))

Exchange link

.