Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Friday, May 17, 2013

Photographer oh photographer~~


Salam Readers~

Sekarang ni fiqa rasa tension lah tu pasal jerawat naik dengan meriahnye arghh apa kau ingat muka aku ni tempat berparty ke jerawat2 hoiii. Banyak benda yang dipikirkan dalam otak ni.. hal latihan industri lain, bab2 borang nikah + test HIV pon lain gak aigooo. fening2.

For now, fiqa sibuk mencari photographer masa nikah nanti sekaligus untuk event khatam Al-quran... Nak cari yang gambar cantik + murah hik3. So far dah jumpa dua orang dekat area kampung fiqa ni...affordable and quality gambar not bad juga. After try negotiate dengan both of them dapat lowest price around RM700 macam tu. Pakej yang fiqa bakal dapat :

Photographer A 
1 Day Event (unlimited shot)
1 Outdoor
Custom Album ( Crystal Album )
DVD Softcopy


contoh gambar dr P.A



Photographer B

1 Day Event (unlimited shot)
1 Outdoor
1 Photobook + Casing  
1 Frame poster size
Pendrive softcopy


Contoh gambar from P.B 



Sebab untuk nikah je kan no need lah kot pakej yang mahal2 sampai 2000. Paling sesuai less than 1000 + yang best dapat juga amek gambar outdoor. Masa majlis resepsi nanti ada gak outdoor so yeah 2X outdoor hew3 =P Agak2 korang mana yang best? mohon opinion please =) 


16 comments:

orked violet @ SYA orked violet @ SYA said... [Reply]

Sya vote for Photographer A. Sebab crystal album. Photobook byk promo skang.

tp kLW Sya, Sya pilih based on hasil keje die. cmne nk pilih kan kLW xtengok sample keje die.. Haaaa...

Tak nak reveal name photographer nye???

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@orked violet @ SYA gmbar lebih kurang sama lah sis hasilnye.. nti fiqa post hasil kerja tgn dorg ea hehe

cha cha said... [Reply]

Lagi suka gambar Photographer A sebab macam berseni sikit hihi

nabila azmi nabila azmi said... [Reply]

due2 best=)...
mcm suke yg b =)

cheekychubbycutegirl cheekychubbycutegirl said... [Reply]

Klw ifnir ske yg crystal album tu..kt area ifnir mhal tw klw nk crystal album tu..huhu

Hijab Valley Hijab Valley said... [Reply]

Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Byk koleksi shawl dan tudung2 menarik. Promosi dan GA jg sedang diadakn sempena pembukaan blog shop ini. Jangan lupa follow juga ye..

Terima kasih =)
http://hijab-valley.blogspot.com

wawa syaida wawa syaida said... [Reply]

susah jugak kan nak decide photographer ni...macam akak, cousin memang dah photographer...so just guna servis my cousin...maybe kenduri sebelah laki kena amik jugak yg lain...sebab lain 2 negeri

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@cha kan! kita sokong sis! hehe

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@nabila azmi b pon not bad hehe

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@cheekychubbycutegirl tula kt kl mmg mahal, fiqa buat kt johor hehe murah sikit kot cuma album crystal tu kecik pnye xbesar

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Hijab Valley Insyaallah sis :D

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@wawa syaida wah bestnye! untung lah hehe

anis suryanie anis suryanie said... [Reply]

mcm anis, trus ambik pckage combo nikah n sanding.. wlupun jaraknya agak jauh kn..3bulan lebih kot.. hehehe... at least photo n video mase nikah tu sempat dorang edit2 utk tayang mse sanding kt dewan nti... hehehe.. ;)

anis suryanie anis suryanie said... [Reply]

pastu kan.. klu anis, anis prefer storybook.. sebab.. page die banyak.. klu y crystal ni, dahla tebal.. berat pulak tu kalau nak bawak ke sana sini.. ni pun photograper anis y suggest la.. die buat jgak crystal cover.. mase tgok sample pun.. mmg sgt berat crystal cover tu.. page pun limited.. xmcm storybook.. so light.. page pun byk.. thats mean byk la muke kite nti.. hehehe.. my opinion je dear..lain org lain citarasanya kan? hehehe ;)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@anis suryanie hehe yang photographer A tu boleh tukar album dear.. nak storyalbum or crystal hehe tpi fiqa more on story album hew3

anis suryanie anis suryanie said... [Reply]

hehehe.. rasenye storybook and storyalbum tu menda y same la dear..sis pun kompius.. rasenyela..silap xsnap pic aritu.. cume mase tgok tu, page die xtebal cm mounting board tu.. kan ade y page die tebal2 tu kan? kalau pergi wedding exhibition.. slalunye y tebal2 tu la.. y ni die nipis2 je..

Exchange link

.