Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, May 28, 2013

Tunang aku bagi cheque palsu!!


Salam Readers...

Tunang aku bagi cheque palsu?? memang melampau,sangat2 melampau kalau benda ni betul2 terjadi. Tapi sebenarnya tajuk entry ni saja buat gempak hew3 sebenarnya fake cheque ni nak letak kat atas dulang hantaran masa nikah nanti. Ish kalau letak real cheque memang tak lah, kang salah letak ke hilang ke apa2 jelah tak ke naya?? 

So semalam fiqa dah order mock up cheque, RM50 je including postage.. Hari tu survey2 terjumpa 1 online shop ni jual benda yang sama, tapi mahal sikit. Total semua sekali RM70 macam tu including postage. Survey punya survey jumpa lah yang murah sikit, RM50. Apa tunggu lagi kan memang terus order laaaa insyaallah esok sampai! =)



Contoh mock up cheque.. macam cheque betul kan?? hehe

Nama tu boleh tukar nama kita and pasangan, amount, tarikh semua boleh tukar. 
Nak pilih bank lain pon boleh selain CIMB, ada maybank, public bank etc. Tapi fiqa pilih CIMB hehe

Contoh mock up cheque siap dengan frame sekali!

En tunang tunjuk kat mama dia siap dapat frame sekali cuma framenya agak simple kan? then mama en tunang cakap nak beli kan frame yang buruk biar cantik sikit. haha cantik macam mana lah agaknye yeee? we wait and ceee~

P/S : Duit hantaran korang pakai real cheque ke or macam fiqa gak? hehe fiqa pilih mock up cheque sebab masa raya nanti en tunang & keluarga nak serahkan duit hantaran terus sebab tu masa kat dulang hantaran pakai mock up cheque je hehehe =D


Update : fiqa beli mock up cheque ni dekat Fb.. search "kad kahwin Fizie" .. & mas kahwin fiqa adalah gelang taknak duit hew3 =)

16 comments:

My Firdz My Firdz said... [Reply]

Duit hntrn xde bg gtu... Cash je dik... Sbb xde lh smp puluhn ribu

wawa syaida wawa syaida said... [Reply]

fiqa order kt mn...leh bagi link...akak ngah mencari jugak :)

anis suryanie anis suryanie said... [Reply]

nak letak jugakla.. tapi sis punye awal2 lagi encik tunang dah bagi.. die tsfer je terus kat bank..sebab nak guna separuh untuk buat wedding preparation.. selebihnya simpan dalam akaun bersama.. so mase nikah mmg xbwk duit hantaran, just bwk duit mas kahwin :)

misz sheyla misz sheyla said... [Reply]

kebanyakkannya pakai yg mcm ni kot..dummy senang sikit..tapi masa kite kahwin dulu memang xletak dekat hntaran pun..sebab wet hantaran tu la yang buat duit belanja kenduri..so diorang kate x payah buat dummy cek..

Miss Dilla Miss Dilla said... [Reply]

hantaran mockup cheque, mas kawen plak cane dear?

aisyah kz aisyah kz said... [Reply]

tajuk entri da gempak..hihi
akk kawen ritu incik hubby bg real cek..
Alhamdulillah xde pape berlaku..
duet pun dah slmt sumenye..hee

~NuRuLhasLinDa binti ZoLkeRnaiN~ ~NuRuLhasLinDa binti ZoLkeRnaiN~ said... [Reply]

SAlam..boleh tau tak fiqa tempah kat mana mock up check ni ?

~NuRuLhasLinDa binti ZoLkeRnaiN~ ~NuRuLhasLinDa binti ZoLkeRnaiN~ said... [Reply]

SAlam dik.kat mana awk tempah mock up cheque ni ?

Mimie Najib Mimie Najib said... [Reply]

gitu ye..kalau mas kawin mngkin la minta en.tunang buat cek..tgk pada keadaan dia la..duit hntaran dah bg siap2 masa hari tunang..

orked violet @ SYA orked violet @ SYA said... [Reply]

Sya aritu b4 tunang g da dpt duet hantaran. tu yg abes dijoli tu. iskkk2 =(

cheekychubbycutegirl cheekychubbycutegirl said... [Reply]

Owh..cek plsu boleh beli kt mne2 on9 shop je eek..huhu.bru tw..duit hntrn ifnir btul2 buat jdi hntrn.tpi xmo la gne cek betui.kang ilang.rsau jgk..huhu.

aDisH.sHidA aDisH.sHidA said... [Reply]

kazen akak baru2 guna cek betul tapi cek company abang la...t/tangan pun bukan t/tangan abang..hhee...dah tu jenuh nak cover nama company..

Azilah Razali Azilah Razali said... [Reply]

Thanx fiqa tempahan cheque ni ngn sy..
Bg yg bmnat blh add sy FB: kad kahwin fizie
;)

Azilah Razali Azilah Razali said... [Reply]

Thanx fiqa order..
Blh add sy bg yg bminat
FB: kad kahwin fizie

farah wahidah farah wahidah said... [Reply]

nk order cmni bpe rm?

farah wahidah farah wahidah said... [Reply]

nk order cmni bpe rm? serius buyer.....

Exchange link

.