Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, May 15, 2013

Why I dont wear my engagement ring!


Salam Readers..

Wah tajuk gempak betul kan, kalau en tunang baca title entry ni mesti dia merajuk, sedih, kecewa and bla bla... Huhu but once dia baca full entry ni dia mesti paham...



Selalu bila keluar dengan en tunang, dia mesti tanya kenapa tak pakai cincin tunang? Fiqa mesti cakap malas lah longgar and tak selesa lah nanti huhu.Kadang2 tgk muka dia macam merajuk je. Tapi hakikatnye memang longgar tapi malas nak kecik kan balik sebab mesti en tunang akan suruh fiqa pakai 24 jam huhu seriously tak selesa. But for now fiqa just pakai cincin merisik je senang sebab no batu permata. Taklah risau kalau nak pakai baju kurung huhu kalau tak boleh terkena diamonds habis rosak baju weyy. 

So baru2 ni, berlaku 1 kejadian yang memang fiqa expect akan terjadi but I pray really hard yg benda tu tak terjadi..Masa tu fiqa ada kuliah kimia industri pada pukul 5 petang. so around 3.30 pm fiqa pergi mandi lah kan. Then after kemas2 kan diri fiqa pergi lah ke kelas. around 5.40 kot fiqa terasa macam nak main2 cincin, then terkejut besar sangat sebab tengok takde cincin kat jari!! Gosok2 mata kot mimpi ke tapi tak juga nampak cincin kat jari. Sah! cincin fiqa hilang. Masa tu dalam kelas rasa nak nangis sangat2 sebab tak tahu cincin hilang kat mana, apa yang lecturer ajar memang tak masuk dalam kepala lah wey. 

Tapi fiqa tak putus asa, Fiqa mesej roomate fiqa tanya boleh tolong tengok kan tak kat bilik air pertama ( hostel ) ada tak cincin emas. Dia pon cakap ok nanti dia tengok2 kan. Masa tu dah mesej en tunang and ibu fiqa. En tunang time tu memang dah bad mood sangat sampai tak nak balas mesej! huhu. Ibu fiqa lah siap bernazar lagi sebab fiqa send 3 mesej within 1 seconds kot sebab sedih punya pasal! Then after 4 minutes, dapat 1 mesej. Roomate fiqa balas "dah jumpa =D" Ya Allah! Punya lah happy! Rasa macam diberi nafas baru je haha. Punya lah happy sangat siap cakap nak belanje burger utk roomate. Tapi dia tolak huu~

Sejak dari tu, en tunang pon paham kenapa fiqa tak suka pakai cincin lagi2 dari kecik fiqa memang tak suka pakai cincin. Even yang hilang hari tu cincin merisik dan cincin belah rotan je, tapi bila kenangkan harganya almost rm700, rasa macam nak tampar diri sendiri sebab careless sangat. Cincin tu maybe tertanggal masa fiqa pakai sabun kot. Dah la longgar, kena sabun lagi lah senang jatuh! now cincin tu fiqa pakai kat jari tengah. Terpaksa! huk3. Till now, after mandi ibu fiqa akan mesej, cincin ada? huhu Syukur sangat jodoh fiqa dgn cincin ni masih panjang =) Alhamdulillah!

P/S : sebab tu hantaran kawen fiqa request gelang instead of cincin. Prefer gelang sebab Insyaallah gelang tak mudah jatuh kan? hehe

15 comments:

Dylla Abas Dylla Abas said... [Reply]

uish...nasib baik jumpa balik..alhamdulillah..ngeri baca entri ni :p

Miss Hidy Miss Hidy said... [Reply]

Hm betul tu..
mmg ade sebab kita x pakai cincin..
Sayang kot kalau hilang..

wawa syaida wawa syaida said... [Reply]

sama la ngan akak...cincin brtunang ni longgar...so kena pakai kat jari tengah...tapi time kuar dengan Mr. A je pakai :)

"bella Chentaku" "bella Chentaku" said... [Reply]

betoi tu..kite pon pakai cincin merisik time kua ngn die jek..kl incik hati xde..x pakai....takot hilang...hehe..
better gelang dr cincin.setuju sgt!!!!!!!!!!!!!!!!!

orked violet @ SYA orked violet @ SYA said... [Reply]

Sya xde pengalaman cmni. tp sejak tunang smapi skang xpenah pon pkai cincin tunang. cincin risik pon same. sbb cincin besa. TP bukan sebab Sya mengurus ek. sbb mmg time beli pon da kurus

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Dylla Abas haha syukur jmpe balik! ngeri eh? hehe ;p

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Miss Hidy betul! bukan suka2 x pakai huhu

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@wawa syaida betu tu sis, bukan apa mmg nmpk x manis tp terpaksa huu

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@"bella Chentaku" kan! gelang nampak la kalau hilangnye haha

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@orked violet @ SYA wah sya dh kurus eh :P

nabila azmi nabila azmi said... [Reply]

pergh..nsb jumpe kn=)

cheekychubbycutegirl cheekychubbycutegirl said... [Reply]

Neves bce entry ni.hehe..sib bek ad lgi..ifnir punye longgar jgk dan xpernah bukak cincin dari jari lebih 10min..huhu..jge leklok cincin tu tw fiqa.hehe

Teena Tna Teena Tna said... [Reply]

Alhamdulillah jumpe, takut jugak kan bende cmnie berlaku

Amy A. Amy A. said... [Reply]

haha! same! sllu hilang dan misplace tp xpnh bgtaw encik tunang..haha..klu bg alsn tak pakai sbb takut hilang de akn jawab "haa tu sbb kne pakai jgn bukak2 dah..." lol...alsn baru skrg kne wt experiment pki bahan kimia takut rosa cincin..lol

anis suryanie anis suryanie said... [Reply]

uit samelah, 2x kot cincin tunag ilang.. jatuh.. 1st time kena tu baru sminggu pas engaged.. mak ai, mcm nk histeria rasenya.. nsib baik jumpe, upe2 nye jatuh dlm handbag... phew.. kali ke2 pun same.. y tu relax sket.. cari2 jatuh bwh seat dlm kete.. haih.. tu sume sbb cincin tu longgar.. nk kecikkan in law ckp xpayah.. so syp je la.. hehehe

Exchange link

.