Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, June 5, 2013

Balik Kampung~



Salam dears,,

Lama fiqa tak update blog kan? Now study week, so parents ajak balik kampung sebab nak jumpa catering and wedding planner fiqa sebab nak betolkan tarikh nikah dengan majlis.. Malangnya now kan musim orang kahwin, dorang semua sibuk so just mama fiqa dapat borak2 dalam HP je.. huk3 Tapi takpe lah end of june balik kampung lagi sebab nak hantar surat kebenaran nikah...

So far untuk catering mama fiqa dah inform tarikh nikah bulan September and majlis resepsi after fiqa cuti sem which is February 2014. Belah en tunang bulan december cant change the date sebab mereka dah tempah ballroom and aunty dia from england dah amek cuti nak balik malaysia on that date... Catering fiqa amek dengan sedara mara gak so untuk nikah mama fiqa tempah 250 pax tapi dia extra kan dalam 280 pax macam tu! Alhamdulillah rezeki =) Cuma lauk apa belum bincang lagi sebab tunggu balik kampung akhir bulan ni....

Untuk pelamin nikah, solekan dan inai henna tak dapat nak discuss lagi sebab wedding planner tu busy sesangat, dah la fiqa balik kampung 3 hari je, huk3 nak discuss dalam HP memang tak best lah sebab tak dapat tunjuk contoh pelamin yang fiqa nak... hmmm untuk khemah dan homestay dah booked! Rasanya 2 khemah dah cukup kot untuk majlis nikah sebab kalau 3 dah macam majlis kahwin haha

Ok cukup pasal kahwin, nak story banyak pon takde story sebab tak dapat nak bincang further just booking tarikh je dulu takot penuh.. well before balik KL, fiqa mesti nak makan burger bakor dekat area pontian ni ( excuse kan saya sebab sebut bakorrr, johorian memang cmtu haha).. murah gak burger bakor dia RM5 je.. sedap sebab ada sos black pepper hehe
Tergoda tak? haha even tak sehebat burger kat KL, tapi fiqa rasa sedap + murah tu yang penting haha. Then lagi 1 yang fiqa perasan setiap kali balik kampung, either from KL to Johor or from Johor to KL mesti nak beli baskin robbins! Padahal lau dating kat shopping complex tekak ni taknak lak makan baskin ish3..ngada betul tekak ni


3 scoopy of ice cream! flavour dah tak ingat haha

Before balik KL, ayah fiqa ajak singgah dekat Nilai. Pada mulanya nak survey2 je.. last2 terbeli gak doorgift kotak untuk kanak2 time nikah nanti, bunga telur & hanging tree kot namanya untuk gantung doorgift.. serious masa nikah ni banyak plak doorgift yang nak di bagi huhu. Takpe nanti majlis nikah dah dekat fiqa update pasal doorgift lak ye. Now lambat lagi =P heee~

1 comment:

PuanZaniff PuanZaniff said... [Reply]

waa..banyak doorgift..nanti jemput tau..hihi

Exchange link

.