Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, August 20, 2013

Wedding Preparation Part 1 - hand bouquet for Nikah


Salam Readers..

Last saturday fiqa pergi survey kedai2 yang jual fresh flower. Actually niat nak survey je berapa harga fresh flower for hand bouquet, tapi last2 fiqa terpikat kat satu kedai ni sebab promotion yang dia buat memang rasa macam reasonable gila price dia! Harga untuk fresh flower hand bouquet + Fresh flower Sirih Junjung (free vase) only 150! Okay maybe ada yang dengar macam mahal, tapi bagi fiqa murah sebab untuk hand bouquet boleh minta bunga apa2 je sampai jadi bulat & penuh and untuk sirih junjung fiqa minta rose mix with carnation flower ke or apa2 jelah janji ada warna purple + pink hihi.

Akhirnya tercapai hajat nak pakai bunga tangan fresh flower time nikah nanti. Masa bertunang dulu sewa dengan mak andam je sebab last minute buat decision nak pakai bunga tangan.. dah lah fake, how many times dorang recycle tak tau lah,then mahal plak tu sewa RM30 urghh baik buat sendiri je rasa =(

Design yang fiqa suka semestinya ala-ala english style with pastel colours, tapi fiqa sedar diri fiqa kat Malaysia, so memang tak dapat lah nak bunga yang cun, cantik macam kat western country tu haaa

Tanteknye warna rose nihhh!

nak bunga tulips!!
 hmmm first time encounter dengan cik tulip masa dekat Korea je. Rindunye :'(

Warna yang membuatkan hati berdebar2 menjadi tenang..
 Ya Allah cantik sangat bunga rose nih eh? bau pon harum je!

Kalau boleh nak photographer amek gambar bunga tangan fiqa with kasut nikah, sebijik cmni hee~

**Rasanya kalau fiqa tak bagi tau jenis bunga yang fiqa tempah, tapi korang still boleh baca kot fiqa ni suka bunga apa heheheh kan?


8 comments:

cheekychubbycutegirl cheekychubbycutegirl said... [Reply]

Meh ifnir teka..Tulip kot..haha..mmg kne pegang bunga warna lembut sb nti yaallah..neves smpai nk trmuntah.hehe

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@cheekychubbycutegirl ala salah lah sis hehe.. wah siyez ke sis? hope xnebes lah time akad nti huhu

Farhain Azmi Farhain Azmi said... [Reply]

feyqa: bunga lily pn cantik gak. aritu masa nikah, Yong dah nak beli bunga lily tapi lmbt tempah. raya ke4 nikah, kdai byk x buka lg.last2 guna lebihan bunga fake yg bt hntaran je

orked violet @ SYA orked violet @ SYA said... [Reply]

rose ker??? (nak teke jugak)

Sya xpandai sgt pilih2 bunge nih.
klw Sya, Sya cr yg murah je la kot. hehehe

da abes stdy ker??

wawa syaida wawa syaida said... [Reply]

Akak pun teringin nk hb fresh flower...tp tengah fikirkan lg...klu jadi pakai pun...maybe time resepsi

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Farhain Azmi aah time raya byk kedai tutup, klu buka pon kedai bnga cina.. xpe yong janji dh selamat semuanya :) tahniah tau!

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@orked violet @ SYA
ala sya teka betul lah plak,, xde hadiah nk bg nih hehe.. fiqa lom hbs study lg, ada 2 sem lg huhu

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@wawa syaida keburukan pki bnga fresh flower ni xdpt nk simpan buat kengn huhu

Exchange link

.