Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, December 31, 2013

Alhamdulillah Rezeki daripada Allah :)


 

Salam readers.. dah lama sangat fiqa tak update blog kan? Sorry busy sangat sem 7 ni memang tak sempat nak update sangat huhu. ni tengah study week, hari jumaat ni fiqa ada paper kimia ubatan then sabtu ada lagi dua paper.. doakan fiqa dapat jawab semua exam dengan mudah ye Insyaallah Amin =)

Even fiqa busy study week (lepas tu stress sebab banyak nak kena hafal) fiqa ada terperasan yang fiqa dah tak datan miss p lebih kurang 4 hari.. Miss p fiqa regular so kalau terlewat 4 hari tu memang agak pelik. Instinct dalam hati cakap eh macam pregnant..tapi betul ke? sebab selalu jumpa asben weekend je sebab weekdays fiqa duduk kat hostel UM sob3. So cakap dengan asben yang fiqa dah lewat 4 hari. Ingat nak buat pregnancy test esok sebab miss p tak pernah delay.. so hari ahad baru sudah pagi2 lagi fiqa dah terjaga, pukul 6 pagi camtu.. Masa tu agak terketaq2 juga lah sebab takut kalau pregnancy test ngative, penyakit apa plak nih?? huhu

Then lepas dip pregnancy test dekat urine, fiqa letak tepi singki dulu takut nak tengok huhu. Lepas je 2 minit fiqa gi tengok, macam nak terkeluar mata ni ha tengok double line! Double line agak terang dan tak blurr langsung. Dalam hati takut, happy semua bercampur baur, huhu. lepas tu terus kejut asben fiqa suruh tengok, dia pon dengan mata terkebil2 sambil belek2 pregnancy test.. then cakap Alhamdulillah im becoming a papa! hehe kelakar pon ada.

Nampak tak double lin tu? huhu
 
Malam tu fiqa terus beli pregnancy test digital brand clear blue sebab takut cap guardian ni menipu hehe. Dan resultnya??
 
Photo: Its still at early stage, around 2-3 weeks and if kami follow calculation doctor around 5 weeks. So lagi sebulan kita buat scan lagi. Insyaallah time tu nampak heartbeat si kecik ni :)
 
Alhamdulillah im pregnant and it has been 2-3 weeks. if ikut calculation doctor dah 5 weeks. Dulu planning nak baby lepas graduate tapi planning Allah lagi better daripada apa yang kita rancang! =)
*nanti update lagi,,nak sambung study balik hehe


23 comments:

Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa said... [Reply]

alhamdulilah....tahniah sis..:) hadiah tahun baru tu..:D

NFAM NFAM said... [Reply]

wah..da preg. congratez ye.. moga kte pun murah rezeki mcm awk juge..;)

Puan Awin Puan Awin said... [Reply]

alhamdulillah...rezeki tu dik...take care tau...

Syeeda Syeeda said... [Reply]

tahniah ye. rezeki di tahun baru syukur alhamdulillah =)

cheekychubbycutegirl cheekychubbycutegirl said... [Reply]

tahniah fiqa..sebak bace entry ni..hehe..tahniah lgi skali..jage baby elok2.. doakn ifnir jgk tw :)

wawa syaida wawa syaida said... [Reply]

tahniah fiqa :)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Lyeen De Syifa Alhamdulillah betul2 hadiah tahun baru tanpa di sangka dapat =)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@NFAM Insyaallah dear, fiqa doakan semoga awak di kurniakan zuriat dalam masa terdekat amin =)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Puan Awin tula kak rezeki alhamdulillah.. ok kak insyaallah =)

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@Syeeda betul =) alhamdulillah tq ye...

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@cheekychubbycutegirl ifnir fiqa kadang2 baca blog ifnir tapi tak sempat nak komen..insyaallah fiqa doakan ifnir mendapat zuriat yg comel dalam masa trdekat ni amin!

Princess Feyqa Princess Feyqa said... [Reply]

@wawa syaida tq dear :)

cik mah cik mah said... [Reply]

Tahniah dear...tak care ek...

PUAN PIA PUAN PIA said... [Reply]

Tahniah fyqa.. mai2 sikit..hehehe

NFAM NFAM said... [Reply]

amin. doa tuh. tenkiu awak..=D

S. Faezah S. Faezah said... [Reply]

tahniah feyqa! rezeki tahun baru ni :)

nabila azmi nabila azmi said... [Reply]

tahniah awak..hehe..jg dri baik2...

cheekychubbycutegirl cheekychubbycutegirl said... [Reply]

aaminn :)

aisyah kz aisyah kz said... [Reply]

fiqa!! lame xjenguk sini..
congrats dear!! hepinye..hihi..
jaga diri fiqa yea!

Farhain Azmi Farhain Azmi said... [Reply]

salam fiqa..sori dh lma x dtg jenguk sini. tahniah dr yong ye..yong yg kawin dlu dr fiqa pn xda rezeki pregnant lg..huhu. Ekceli yong terlewat dtg miss p hmpir 2 bln, ingtkan dh lekat.rupa2nya x pn. br 2 hr lps period dtg blik..sedih sgt msa tu. tp perancangan Allah tu lebih baik kan? Take care dear :)

shaFazie shaFazie said... [Reply]

tahniah fiqa...jaga diri baik2

Farah Farah said... [Reply]

Tahniah daripada saya. Moga Allah permudahkan segalanya :)

Sheila Salim Sheila Salim said... [Reply]

Assalamualaikum.. alhamdullilah. murah rezeki kalian. takpe nanti dah grad, anak pun besar. hehehe. seronoknya baca pengalaman mengandung oranggg (",)

Exchange link

.