Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Friday, May 9, 2014

Fetal Doppler





Salam Readers..

Wah lama betul fiqa biar kan blog ni bersawang kan? huhu banyak story mory sebenarnya tapi tula nak mencari masa nak menulis tu yang takde... Alhamdulillah sekarang ni kandungan fiqa dah 23weeks and 4days... ramai yang bertanya baby boy ke baby girl? alahai si kecik ni pemalu sangat agaknya.. hari tu scan boleh plak si kecik ni sujud... kata doctor memang tak nampak lah kalau dah sujud..hai sabar jela tau!

Kalau korang nak tahu, fiqa sekarang selalu check up di klinik swasta...kadang2 jealous tengok orang pergi klinik kesihatan kerajaan tapi nak buat macam mana fiqa isnin-jumaat ada kuliah. Means that check up kena hari sabtu ahad je huhu. Buat masa ni check up sebulan sekali, so selalu lah rasa rindu nak tengok si kecik dalam perut nih..rasa macam nak beli mesin ultrasound tu senang boleh scan hari2 hehe.

Then hari tu fiqa ada terbaca kat satu blog nih yang kita boleh mendengar kadar denyutan jantung baby dalam perut.. alat tu nama dia fetal dopper. Google punya google jumpa lah website didiksihat yang menjual macam2 jenis fetal doppler. Pilih je mana suka! Fiqa pilih BABY FETAL DOPPLER LCD TYPE B sebab fetal doppler ni ada screen LCD, kita boleh tahu berapa kadar denyutan jantung baby. Normal 120-180. 

 
Tu gambar yang fiqa snap semalam. Dapat fetal doppler, gel ultrasound and headphone tu paling penting hehe. so sesiapa yang nak beli boleh lah pergi website fiqa bagi tau tadi.. Okay ni actually nak pergi kuliah, nanti fiqa update lagi ye :)

7 comments:

misz sheyla misz sheyla said... [Reply]

usha gak hari tu...tapi last2 xjadi beli... T__T

Farhain Azmi Farhain Azmi said... [Reply]

brp hrganya fiqa? rsa nk bli jga ni

merahitujambu merahitujambu said... [Reply]

rm berapa dear

twinscraftlife twinscraftlife said... [Reply]

Hi! 안녕하세요! We are Twinscraftlife^^ please visit our blog shop^^ 꼭오세요! 행쇼! Twinscraftlife.blogspot.com

mirza syazwina mirza syazwina said... [Reply]

baby tu bagi suprise kat mummy dia tak nak bagitaw laki ke perempuan..hehee

Sya Mimie Sya Mimie said... [Reply]

Asslmkm fiqa.. Actually checkup kt memana pun sama je. Tp klinik private lg ok kut blh dpt details.. Krjn ni xsngt..
Waaa.. Siap check degupan jntung bby sndiri.. :)

cik mah cik mah said... [Reply]

T bby second nk beli lah fatal ni..hehe...tetiba je kan dh pk bby 2nd...

Exchange link

.