Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Friday, July 18, 2014

Beli set berpantang..

 




Salam readers..
 
Hari ni kita semua di kejutkan dengan berita yang sangat hiba di mana pesawat MH17 telah di tembak dan terhempas di sempadan Ukraine dan Russia.. Satu lagi ujian besar untuk kita rakyat Malaysia.. Takziah kepada semua keluarga penumpang..
 
Ok back to the story, last week fiqa dah beli set berpantang secara COD, jumpa dekat one utama. Fiqa amek masa selama 2,3 hari juga lah study pasal set berpantang ni sebab nak tau mana yang terbaik kononnya lah. last2 end up fiqa rasa semua best tapi tak kan nk beli semua kan?? hehe. So fiqa decide fiqa beli set Tanamera untuk luaran. Fiqa beli dengan 'Tanamera Malaysia' kat instagram. RM335 dapat free VCO dengan botol untuk bancuh teh kot? huhu
 
 
So barang2 yang ada dalam set fiqa beli ni :
 
1) Cold Press Virgin Coconut Oil
2) Brown Formulation Soap
3) Herbal Massage Oil
4) Feminine Herbal Wash
5) Herbal Bath
6) Herbal Tea
7) Firming herbal blend paste
8) Calming herbal blend paste (pilis)
9) bengkung
10) Boreh Body Scrub
 
Buat masa ni fiqa dah start pakai VCO sebab ada 2 kan, so fiqa start minum sekali sehari dan sapu kat perut. Even stretch mark tak banyak, tapi kena sapu juga sebab ada yang rupanya macam kena cakar kucing dah hahaha.
 
So untuk luaran fiqa beli pati gamat daripada house of healin, pati ikan haruan dan jamu nona roguy. Tapi jamu fiqa beli selepas deliver nanti. Lagi pun jamu kena makan selepas 2 minggu kita deliver kan? betul ke? fiqa tak tahu. huhu.
 
 
So now dah hampir lengkap barang2 berpantang. Lebih kurang sebulan lebih je nak jumpa my little caliph, baby MHR..insyaallah amin =) Doakan semoga fiqa dapat bersalin dengan mudah ye..insyaallah =)
 
 

8 comments:

Sheila Salim Sheila Salim said... [Reply]

Assalamualaikum fyqa. wahh dah beli set pantang. in shaa Allah, semoga dipermudahkan urusan nak bersalin nanti. hehehe

ecah khalili ecah khalili said... [Reply]

ecah pon beli set bersalin tanameraaaaa..ecah start buat urutan perineum start 34weeks..minum sesudu pagi n sesudu malam,lepas tu sapu kat perut..tanamera untuk kegunaan luaran..set shaklee untuk kegunaan dalaman..tak berani guna jamu sebab doc kata jamu panas boleh sebabkan bby kena kuning + cirit birit masa mnyusu badan nnti..ecah dah 38weeks..doc ckap sbelum jumaat depan dah bersalin..doakan ecah yer.. =)

Wani Ameen Wani Ameen said... [Reply]

Bestnye nak dapat baby. Inshaallah... Semoga sis selamat bersalin nnti. Done follow your blog, follow me back. www.waniameen.blogspot.com

iedaurora iedaurora said... [Reply]

Hi dear, ieda pun akan beli set nie nanti tuk berpantang ^_^

QasehnyaRania QasehnyaRania said... [Reply]

set tanamera mmg bagus
sy byk bca review testimoni dalam majalah pa&ma
nak2 vco dia tu kan..wangi aje baunya..

Sya Mimie Sya Mimie said... [Reply]

Asslmkm fiqa.. Akk ni lngsung xstdy bab2 ni.. Ntah napa mlas.. Hee.. Tunggu balik umh mak nti tnya pndapat mak kut..

May May said... [Reply]

Hope that plane will be resolve soon...you got cool products here...

-May- at: http://capturingthyinterest.blogspot.com/

cik mah cik mah said... [Reply]

Cik mah beli yg gamat healin juga..tp yg zaniplus tu..alhamdulillah bgus bg cik mah...t pantang betul2 tau ...

Exchange link

.