Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Friday, July 11, 2014

Semakin hampir~

 




Salam Readers~

Sekarang ni kandungan fiqa dah 8 bulan. Alhamdulillah. sekejap je masa berlalu kan? Rasa macam baru je pergi klinik utk confirmkan pregnant 5 minggu. Tup2 now dah 8 bulan. Lebih kurang sebulan lebih lagi je nak reach EDD..wah ni betul2 kena persiapkan mental dan fizikal nih huhu~

Malam semalam pergi klinik sebab rasa tak selesa kat perut. Doc kata maybe sebab fiqa ada keputihan tu yang tak selesa. Doc bagi ubat insert bawah tu lagi (jemu dah pakai ubat tu huhu) and insert selama 3 hari. If still rasa tak selesa kena datang doc nak amek sample takut ada jangkitan kuman. hmmm harap2 takde pape lah. Then scan baby, alhamdulillah kepala baby memang dah kat bawah since 26weeks. Nanti 37weeks doc nak tengok baby dah masuk ke laluan ke belum. Berat baby utk 32weeks ni 1.8kg. Tak besar and tak kecik kata doc, just nice. Alhamdulillah. Next check up before balik kampung which is lagi 2 minggu sebab doc nak monitor air ketuban. Semalam air ketuban 12, within normal range lagi. Aduh doc ni buat orang cuak jela. =(

Beg hospital baby dah siap pack. Copy checklist orang lain je hehe cuma pampers bawak lebih sikit. Orang cakap baju baby nanti hospital sedia kan. Tapi fiqa tak pasti HUKM minta baju baby time kat labour room ke tak. So fiqa just prepare jela kot doc minta nanti senang lah tak perlu pening selongkar beg nanti huhu. Tapi beg hospital mak baby tak siap packing lagi nih! haha. Rasanya nanti nak balik kampung baru kemas kot hihi (tah kenapa aku jadi pemalas sangat time preggy, nak buat kuih raya pun malas!)
fiqa beli baju new born dalam 15helai je. Nak beli banyak2 takut baby cepat membesar. Yang baju HRC tu fiqa beli utk baby 6-9 months hehe tak berani beli utk new born takut rugi je pakai kejap haha. Dah la Malaysia-Sydney bukan dekat! 8 Jam atas flight baru landing. Naik leper punggung fiqa duduk atas seat je huhu. Mujur lah seat sebelah takde orang booked so dapat lah fiqa yg time tu 4 months preggy baring atas peha suami huhu. Tah bila nak buat entry pasal pergi sydney pun tak tau. aiyooo pemalas sungguh fiqa ni kan!

Pssttt, siapa dah shopping raya?? Fiqa minggu ni dgn minggu depan baru nak pi shopping. Gagah kauu nak jalan keliling shopping complex haha
 

10 comments:

cheekychubbycutegirl cheekychubbycutegirl said... [Reply]

gud luck fiqa :)

ecah khalili ecah khalili said... [Reply]

sy 37weeks..kepala dah masuk laluan..doc ckap tnggu hari je..baju baby saya letak jugak dlm beg hspital..takot dorang mntak je.semoga dipermudahkan urusan awak yer..doakan sy jugak k..berdebar2..hehe =)

anis suryanie anis suryanie said... [Reply]

Alhamdulillah.. pejam celik pejam celik dah masuk 32w dah.. hope semuanya selamat buat fiqa k.. btw, efw baby kita masa 32w sama la.. around 1.8kg.. memang just nice.. by the time reach 40w dah dalam 3kg ++ tapi sis almost 38w dah deliver, so berat baby dalam 2.6kg je :)

QasehnyaRania QasehnyaRania said... [Reply]

alhamdulillah tak lama dah..
semoga dipermudahkan hendakNya.aamiin..
salam kenal.singgah dri blog mimie :)

Fiza Basman Fiza Basman said... [Reply]

Alahai, cute ya kasut tu..kecik2 comel sgt. Hehee suka sgt tgk baju baby ni! ;)

Sya Mimie Sya Mimie said... [Reply]

Waaaa.. Meriahnya bju bby.. Akk bru ada 7pasang je.. Ntah bila nk menambah lagi.. Akk pun persiapan baru bape % je.. Blm rncak nak mengemas...

Sheila Salim Sheila Salim said... [Reply]

Assalamualaikum fyqa, bestnya. tak lama lagi tu dik. akak doakan yang terbaik dan dipermudahkan masa nak bersalin nanti. hehehe ehh banyak gak tu dik baju NB. akak beli 5 helai je, sebab banyak dapat hadiah baju NB dari org. akak beli baju 6 bulan ke atas banyak. ni pun baby Adam Husni dah boleh pakai baju 3 bulan punya. ahha cepat membesar ni ~~~

May May said... [Reply]

Hi..blog hopping here...hope everything is ok...

-May- at: http://capturingthyinterest.blogspot.com/

May May said... [Reply]

Hi blog hopping here...

-May- at:

http://capturingthyinterest.blogspot.com/

cik mah cik mah said... [Reply]

Alhamdulillah bby dh kat laluan..insyaallah semua okey...geram tgok bj2 bby..comel2 ...

Exchange link

.