Welcome Peeps

Hye guys ! you are my visitor number..


 hug my teddy bear


My Precious
Lilypie First Birthday tickers

Monday, October 20, 2014

Perkembangan hanzalah (1 bulan)


Salam Readers

Sekarang ni fiqa tgh cuti mid sem, so bila hanzalah tidur boleh lah curi masa buat revision dan update blog sikit. Kalau ada kuliah memang susah bebenor nak update blog huhu.

Sejak hanzalah lahir lagi dia jenis yang siang tidur sekejap2 je. Mula2 mcm risau juga tapi makcik fiqa cakap xpe nanti malam dia senang tidur. Rupa2nya memang betul tau! Selalu 11-12malam hanzalah dah start tidur. Kadang setiap 2 jam sekali bangun minta susu. Tapi lepas pantang ni ada juga yg 3 jam sekali minta susu hehe kira bertuah la tu dapat lama sikit mata ni tertutup rapat ngee

Kalau bab nangis tu selalu nya nangis nak susu and bila hanzalah ajak kita main tapi kita tak layan Hee. Tu yg terpaksa beli puting konon nak bagi dia senyap lah, tapi budak sekarang kn dah cerdik..dia tolak keluar je puting tu pakai lidah huhu. Masa tu fiqa agak maybe bentuk puting tu kot yg buat dia tak suka. So fiqa tukar dari tommie tippe ke puting pigeon baru dia nak isap lama sikit huhu. Merengek memang kuat kadang tengah tidur pun merengek. Kita nak lelap pun jadi tak berapa lena huhu.

Hanzalah fiqa ajar botol sejak dia umur seminggu lagi. Alhamdulillah dia nak isap botol tapi dia jadi nipple confuse. Klu nk bg df tu berperang lama ng hanzalah tambahan plak fiqa jenis flat nipple. LagI susah huhu. Penyudahnya pam bagi dalam botol. Part yg sedih terpaksa bagi fm. Niat di hati nk fully bf masalahnya susu tak banyak. Dah cuba mkn yg tradisional, dah beli tamar Cocoa tapi tak juga byk. Tuam ng air panas pn dah Still pam dpt sikit. Walaupun sikit tapi hari2 fiqa bagi juga hanzalah minum susu badan. Susu fm pn fiqa bagi susu yg mahal enfalac a+ sbb fiqa nak bagi yg terbaik untuk hanzalah. Takpe lah nak buat cmne rezeki dtg drp Allah, kte mampu berusaha tapi kena ingat siapa pemberi rezeki. Siapa lah kita nak mempersoalkan rezeki Allah ni... (dalam hati Still ada harapan agar Allah memperbanyakkan susu fiqa amin)

Okay hanzalah dah nangis tu, nanti fiqa update lagi :)

Nah fiqa belanja sekeping gambar hanzalah hehe


8 comments:

zarulfarhana zarulfarhana said... [Reply]

comeinya...

Cik Jelita Cik Jelita said... [Reply]

COMEL HANZALAH
MUMMY HANZALAH JEMPUT JOIN GA KITE http://cikjelita899.blogspot.com/2014/10/1st-giveaway-by-cik-puan-jelita.html

Fizalinolie Fizalinolie said... [Reply]

Ala... La. Cutenya dia. Rasa nak cubit je. Hehe...

cik mah cik mah said... [Reply]

Ala...np pkai bj biru ni..aunty geram tau...comel sngt2..sm mcm azwa..siang kejap2 je tdo..tp mlm dr pukul 11 sampai 11 pg besok..bgn minum susu je..

aisyah kz aisyah kz said... [Reply]

tomey3 :)
wah azeem ade kwn la nie..hii~
tahniah dear!!~
rindu nk terjah blog fiqa..hehe

Sya Mimie Sya Mimie said... [Reply]

Asslmkm fiqa. Jgn give up eh. Lgpun fiqa bljar, mngkin stress skit kut. Tu sbb susu pun xde sngt. Ada yng kata minum esp shaklee + alfafa. Mcm akk susu mcm ada je, cuma mngkin xpekat. Tp sbb akk x kje, blh la jap2 susukan zahra wlpun dia mcm xpuas. Try bg fm, dia pun xmo..

Elya Roza Elya Roza said... [Reply]

hhehehe..comel si bam bam niiiiii

orked violet @ SYA orked violet @ SYA said... [Reply]

whoaaa.. tough nye ad baby and study lagi. gud luck fyqa =)

Exchange link

.